sormustin - Banneri

Ompeluharrastust. Niin on kätevä ja luova harrastus, mutta monet valittavat alituiseen sen kalliutta. Kallius (minun mielestäni) johtuu siitä, että tarjolla on ihania kuoseja ja oma itsehillintä ei kestä ja sitten niitä kankaita (joita minäkin ostan) hamstrataan kaapit täyteen ja päivitellään, että onpas kallis harrastus. Ei tarvitse olla. Muuton yhteydessä mies heitteli jättiläjän pois heitettäviä vaatteita. Minä ne keräsin nätisti kaappiin, koska tiesin, että näistä saa ja vaikka mitä. Yhdet farkut olivat risat sieltä ja risat täältä ja lisäksi vielä polvipussitkin ja kuluneet ja likaiset ja ynh. Mutta siinä polven ja nilkan välisellä osuudella oli ehtaa farkkua. Pesuissa mukavan pehmoiseksi kulunutta. Ehjää. Niin nättiä. Kaivoin Giant Triangle -kaavan (Ottobre 6/2013), yhdistin etu- ja takakappaleen ja leikkasin. Muu käyttökelvoton kangas sai jatkaa matkaansa roskikseen, mutta isommista housuista saatiin pienemmät housut. Kustannus: 0 euroa.

Seuraavaksi taidan saksia miehen vanhan hupparin ja pari vanhaa omaa paitaa. Ei maksa mitään tämä harrastus, jos niin haluaa. Ja pystyy näkemään ne puut (käyttökelpoisen materiaalin) metsältä (käyttökelvottoman keskeltä).

Rentouttavaa viikonloppua (teille ja itselleni)!

Anni

Kommentit (8)

Tuli ihanat! Pitäisin tuollaisia itsekin! Kierrätysompelu. <3

Hienot housut! Miekin käytän paljon puhki kuluneita vaatteita ompeluksien materiaalina. Tuntuu, että mielikuvitus lähtee laukkaamaan paremmin, kun materiaalin suhteen on rajoituksia eikä koko maailma ole auki 🙂

Täysin samaa mieltä!

Niin samaa mieltä, ettei ompelu ole kallis harrastus! Minä olen aivan mahdoton hamstraamaan kaikkea "pois heitetettävää". Esimerkiksi meiltä löytyy kaksi kassillista vanhoja trikoovaatteita, joista kaivellaan pehmolelumateriaalia, kun lapsi haluaa ommella äidin kanssa uuden itse suunnitteleman pehmolelun. Näitä pehmoja onkin kertynyt jo iso kasa! Myös farkuista olen tehnyt monelaisia uusia juttuja, kuten essua, kassia ja tyynyä. Ja netti pursuaa uusia ideoita!

Ihana idea tuo pehmolelujuttu! Minäkin oon onneton hamsteri eikä asiaa auta monet sukulaiset ja ystävät, jotka "auttavat" tuomalla materiaalia "josta vois tehdä jotain". Nyt on tila käsityöhuoneessa niin rajallinen ja niin paljon hamstrattu, että nyt olen tehnyt pyhän lupauksen olla hamsteroimatta enää mitään ennen kuin on vanhoja ommeltu Oikeasti Pois.

Tosi kivat housut! Mahtavaa, että vanha vaate saa jatkokäyttöä.

Kiitos! Joo, itsellekin tuli hyvä mieli jatkokäyttömahdollisuudesta 🙂

No eikus vaan etsimään jonkun parisataakiloisen vanhat farkut ja niistä sitten lökärit itselle 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X