sormustin - Banneri

Kirja saatu arvostelukappaleena Moreenilta.

Japanilaiset neulemallit

Käsityöharrastus on siitä kiva, että siinä ei voi tulla koskaan täydelliseksi. Sen kuitenkin huomaan tekniikasta riippumatta, että mitä enemmän tiettyä tekniikkaa teen, sitä enemmän haluan alkaa sooloilla ja suunnitella itse. Ompeluharrastus kääntyy kaavojen muokkaamiseksi ja joskus omien kaavojen piirtämiseksi ja neulomisessa valmiit mallit eivät enää miellytä. Käsityökirjoissakin alkavat viehättää ne kirjat, jotka tarjoilevat ideoita ja teoriaa eikä niinkään valmiita malleja. Nyt käsityökirjahyllyni täydentyi oikein mainiolla teoksella, joka on juuri sopiva siihen hetkeen, kun haluaa alkaa sooloilla mutta silti tarvitsee vähän ideointiapua.

Japanilaiset neulemallit

Hitomi Shidan kirja Japanilaiset neulemallit – 260 erilaista kiehtovaa pintaneulemallia (Moreeni, 2019) on hurmaava. Kirja ei anna ohjeita mihinkään valmiiseen tuotteeseen, vaan tarjoilee tosissaan sen 260 erilaista pintaneulemallia ohjekaavioineen. Kirjan ensiselailu koostui ”oh, ihana”- ja ”eikun tämä on vielä ihanampi”-huokauksista. Viimeisillä sivuilla oli melkein ähky, kun kauniita koukeroita ja kuvioita oli niin paljon. Jo pelkästään neulemerkkien selityksiä oli 11 sivua. Kirja ei siis koostu todellakaan simppeleistä palmikoista tai kavennuksista, vaan tämä kirja rohkaisee aivan uusiin ulottuvuuksiin. Kinkkisimmistä kuvioista on kuvalliset ohjeet kirjan takaosassa.

Japanilaiset neulemallit

Jos jotain olisin kaivannut kirjaan lisää, olisi se ollut edes muutama kuva, jossa jokin mallineuleista näkyisi valmiissa tuotteessa – vaikkapa pipossa tai neulepaidassa. Lähdeteokseksi tämä kuitenkin sopii aivan täydellisesti!

Japanilaiset neulemallit -käsityökirja

 

Iloisia neulehetkiä toivotellen,

Anni

Ps. Mietin, että onkohan Niina Laitisen pintaneulesukat saaneet innoituksensa näistä Shidan malleista. Ainakin nuo äitienpäiväsukat olivat aivan yhtä hurmaavan kauniit kuin Shidan neulemallit.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X