sormustin - Banneri

Tein taannoin Een huoneeseen sirkusteemaiset lakanat. Lakanoiden jatkoksi halusin tehdä samaan sarjaan kuuluvan säilyttimen, johon voi pudottaa lelut käsistä ennen nukahtamista. Tämä on myös hyvin jouluinen työ, siksi siis ohje huopakassiin löytyy täältä joulukalenterista. Tähän kassiin tosin ompelin vielä lakanoistakin löytyvän sirkusteltan.

Lähdin suunnittelemaan huopakassia zero waste -periaatteella. Olen tehnyt aiemmin huopakasseja esim. Rinkisen Sormustin ja sorkkarauta -kirjan ohjeella, mutta minua jäi ärsyttämään ne pikkulirpsakkeet, jotka työstä jäi yli. Tästä kuulkaa ei jää yhtään yli, ei mitään.

Tarvitset

paksua huopaa (esim. Eurokankaasta saa edullista polyesterihuopaa)

lankaa ja neula
sakset

Tarvitset tämän kokoiseen kassiin n. 30×50 cm kokoisen huopapalan (kuvassa on typo, sorit). Mittaa huovan reunaa pitkin kassin haluttu korkeus (tässä 21 cm). Tee tälle korkeudelle poikkisuuntainen 5 cm pitkä viilto. Mittaa pohjan haluttu leveys (tässä 8 cm) ja tee tähän toinen vastaava viilto. Varmista, että viiltojen reunapuolilla olevat pituudet ovat samat. Tee toiseen reunaan samanlaiset viillot.
Nosta reunojen keskelle jääneet kaitaleet ylöspäin. Käännä reunaosat päällekkäin keskikappaleen päälle ja ompele sekä pohja- että sivusauma kiinni käsin. Ompele lopuksi kassiin kahvat. Omassa kassissani on vain yksi kahva ja sekin napilla irrotettava, jotta kassin saa esimerkiksi sängyn reunaan kiinni.

Kaunista toista adventtia!

Anni

Kommentit (5)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X