sormustin - Banneri

Keräsin kesälomatekemisiä kassiin mökille mukaan. Löysin loppumattomista käsityövarastoistani origamipapereita ja taitteluohjeita – nämähän olisivat hauskoja lapsillekin! Muutamat käänneltävät origamit tehtyämme ajattelin jakaa teillekin tämän hauskan origami-idean! Näin voisi taitella vaikkapa vaihtuvia ilmeitä, mutta ihan hyvin myös viestin kaverille tai onnittelukortin! Origami syntyy mistä tahansa neliön muotoisesta paperista, itse käytin tavallisia väripapereita.

origami viesti ohje

Näin valmistuu käänneltävä origami-kortti

Aloita origani taittamalla paperi vaakatasossa keskeltä kahtia ja sen jälkeen taita reunat taitetta vasten.

taittelu ohje

Seuraavaksi taita käännelty paperi keskeltä pystysuunnassa kahtia ja sen jälkeen reunat taitetta vasten.

taittelu ohje

Seuraavat vaiheet ovatkin hieman kinkkisiä, joten kärsivällisyyttä 🙂 Logiikan kun hoksaa, niin homma sujuu helposti. Avaa alempaa taitetta hieman auki ja vedä taitosten keskeltä paperin kulma suoraan sivulle ja vedä paperin alareuna takaisin keskitaitteeseen. Paina sivulle muodostuneihin läppiin taite, joka menee 45 asteen kulmassa. Tee sama myös yläpuolelle.

origami viesti ohje

Sitten ota ulosvedetyt kulmat, vedä ne takaisin taitteiden keskelle, tällä kertaa taitosten väliin. Näin jokaiseen kulmaan tulee kaksi lehdykkää.

origami viesti ohje

Voit kääntää nyt lehdykät eri asentoihin jokaisesta kulmasta ja piirtää tai kirjoittaa näihin. Viesti tai kuva aukeaa, kun käännät jokaisen kulman lehdykät uuteen asentoon. Origami on valmis!

origami viesti ohje

Videon muodossa origami-ohje löytyy instagramistani:

Mukavia origami-hetkiä!

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X