sormustin - Banneri

Edellisessä postauksessani kerroin alkaneesta pihainnostuksesta sekä itse valetuista betonilaatoista – katso vinkit betonilaattojen tekoon täältä. Pihainnostukseen on kuulunut ehdottomasti myös pieni kasvimaa. Vaikka kasvimaani voi ulkopuolisesta näyttää pieneltä ja säälittävältä, on se minulle tosi iso juttu! Seuraan innoissani maasta esiin puskevia taimia, saataisiinko niistä tänä kesänä jotain syötävää. Pariin lavakaulukseen, jotka sain äitienpäivälahjaksi, on nyt istutettu pikkurivit naurista, porkkanaa, lehtikaalia, hernettä, pinaattia, korianteria ja retiisiä. Nyt haluan testata, miten helposti satoa syntyy, ja katsoa, josko tästä alkaisi isompikin hyötykasvi-innostus. Kasvimaa tarvitsi ehdottomasti merkit, että mitä onkaan istutettu ja mihin. Tässä oli mainio askarteluidea lasten kanssa tehtäväksi.

kasvimaa-merkit jäätelötikuista

Taimitikkuihin tarvitsi jäätelötikkuja, mainoksia, sakset, paperiliimaa ja lakkaa. Leikkasimme pieniä kirjaimia mainoksista – tämä olikin hyvä saksienkäyttöharjoitus lapselle! Jos meiltä olisi vain löytynyt, olisimme käyttäneet niitä paksumpia puutikkuja, joihin olisi voinut käyttää isompia kirjaimia. Nyt meni vähän näpertämiseksi, mutta onnistui kuitenkin kivasti. Kun hyötykasvin kirjaimet oli kasassa, sipaistiin jäätelötikun päähän liimaa ja liimattiin kirjaimet tikkuun. Päälle sipaisin askartelulakkaa. Koska vedenpitävä lakka oli päässyt loppuun, käytin korttiaskarteluun suunnattua lakkaa – nyt vähän jännittää, kestääkö se vettä! Toisaalta, jos ei kestä, niin äkkiäkös sitä uudet merkit tekee, materiaaliakin syntyy sitä mukaa, kun jäätelöitä syödään.

merkit kasvimaalle

Viime vuonna askartelimme aikuisten (eli minun ja kavereideni) käsityökerhossa kasvimaamerkit prikoista, jotka laitettiin killumaan väänneltyyn rautalankaan. Nämä merkit oli oikein hauskat, joskin pienet prikat tippuessaan häviävät helposti mullan joukkoon. Lisäksi kirjaimien vasaroiminen vaati voimaa ja tarkkuutta, eli tämä homma ei ainakaan lapsille sovi. Ihania kuitenkin nämäkin!

 

Nyt vain odottelemaan, että nauriit ja sen kaverit kasvavat! Nyt keväällä aloittamani bokashi-kompostikin tuottaa mukavasti lannoittavaa boka-nestettä – katsotaan, onko sillä vaikutusta hyötykasvieni kasvuun!

 

Ja sitten takaisin kitkemishommiin!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X