sormustin - Banneri

Nautin suuresti kevään tuoksusta ja lähestyvästä kesästä muistuttavasta taivaan väristä! Näin kevään korvalla tekee mieli upottaa sormet multaan ja tehdä pieniä, kivoja ja helppoja juttuja puutarhaan. Vielä on maa kohmeinen eikä kukkapenkkejä pääse kauheasti kuopsuttamaan, onneksi voi tehdä muita pikkujuttuja. Keijupuutarha on ihana yhteinen leikkimme tyttären kanssa. Pojatkin ovat innolla jo tässä leikissä mukana. Teimme viime kesänä useamman keijupuutarhan ja nyt oli uuden aika. Keijupuutarha antaa tilaa mielikuvitukselle ja leikille. Rakentelu on ihanaa yhteistä puuhaa ja yhden yhteisen puutarhan jälkeen lapset tarttuvat helpommin itsenäisesti minipuutarhan tekoon.

lapsen kanssa askarreltu

Ensimmäinen keijupuutarha rakentui vanhaan rikkinäiseen emaliastiaan. Narsissin sipuli pääsi keijupuutarhaan mukaan. Pihasta etsimme puutarhaan keppejä aidaksi, sammalta kukan ympärille, kaarnanpalasia poluksi ja valkoisia kiviä keijujen leikkipaikoiksi. Rikkinäinen muki kääntyi keijupuutarhaan pikku majaksi – tosiaan keijupuutarhaan voi hävittää hyvin rikkinäisetkin astiat. Tämän jälkeen tytär etsi uuden astian ja teki sinne uuden keijupuutarhan löytämistään tarvikkeista.

keijupuutarhan tekeminen

Viime kesänä askartelimme isomman keijupuutarhan, sinne rakentui keijunsiipiä, puutarhavaloja, maja, keinu ja keijupuita. Tein tähän keijupuutarhaan ja sen eri elementteihin ohjeen kotilieden kotisivuille, voit katsoa ohjeet täältä.

rikkinäinen ruukku keijupuutarhaksi

Yksi viime kesän keijupuutarhoista syntyi rikkinäiseen ruukkuun. Talo on joulukoriste, jatkuvasti leviävät mehikasvit siirtyivät keijupuutarhaan ja pienet kivet askelmiksi talolle. Taaskin puutarha syntyi pihalta (ja joulukoristelaatikosta) löytyvistä jutuista. Ja voi miten tällä leikittiinkin!

sammalkulho

Iloa tuottavat narsissit löysivät paikkansa viime syksynä tekemistäni sammal- ja pellavarive-kulhoista. Tällaiset kulhot syntyvät helposti! Pellavariveellä päällystetyissä kulhoissa on köydet kahvana, joista ne roikkuvat portin pielissä. Talvella niissä oli kanervat, nyt kevätkukat.

Tarvitset sammalkulhon valmistukseen metalliverkkoa, jalkapallon, sammalta tai pellavarivettä ja ohutta rautalankaa.

kanahäkkiverkosta pallo sammalta verkkopallon päälle

Muotoile metalliverkko jalkapallon päälle tasaisesti, jätä kulholle riittävän iso suuaukko. Kun verkko on tukevasti pyöreä, ota pallo suuaukon kautta pois. Asettele sammalta tai pellavarivettä verkkopallon päälle ja pujottele rautalankaa verkkopallon yli ja ali niin, että sammal tai rive jää tukevasti kiinni.

Joka päivä ulos mennessämme lapset käyvät uskollisesti katsomassa keijupuutarhaa, näkyisikö siellä vilahdus keijusta. Kun pihalta löytyy nätti kivi, löytää se paikkansa keijun talolta ja uudet kipot ja kupit saavat helposti sisuksiinsa kiviä ja kukkia uusiksi keijupuutarhoiksi. Aika somaa!

Millaisia juttuja olet askarrellut puutarhaan tai parvekkeelle? Joko tekisi mieli päästä kuopsuttamaan kukkapenkkejä?

Anni

 

Sormustin löytyy myös instagramista sekä facebookista – tule mukaan käsityömaailmaan sielläkin!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X