sormustin - Banneri
Keijusiivet pahvista

Vappu jo kovasti kolkuttelee nurkan takana, vaan vappujuhlia ei ole tiedossa – tietenkään. Juhlattomuus ei onneksi tarkoita sitä, etteikö juhlia voisi kotosalla omalla porukalla. Lapset eivät ehkä osaa kaivata sen kummemmin juhlia. Uskon, että heille on merkityksellisempää se, että nauretaan ja hassutellaan yhdessä! Viime vuonna Eelle valmistui vappunaamiaisiin kissa-asu vanhasta kylpytakista – asu on edelleen käytössä kissaleikeissä! Tänä vuonna iso pahvilaatikko innoitti askartelemaan keijusiivet!

Keiju metsässä

Tein siiville kaavan ensin kaavapaperille ja jäljensin sen pahville. Leikkasin siivet irti askarteluveitsellä. Keskelle siipiä leikkasin neljä reikää olkainnauhoille. Spreijasin keijusiivet vaaleanpunaisella kalkkimaalilla. Koska yritän epätoivoisesti päästä eroon vuosia sitten saamastani glitter-purkista, maalasimme siiven kuviot liimalla ja glitterillä (ja nyt sitten sitä glitteriä on joka paikassa). Aivan hyvin siivet olisi voinut maalata tai koristella vaikka paperinpaloilla. Siivet pysyvät hyvin selässä satiininauhaolkaimilla. Nauha kiertää alhaalta, olan ympäri, ylärei’istä, toisen olan ympäri ja takaisin alas ja rusetille.

Keijusiipien tekovaihe Keijusiipien tekovaihe

Kun Ee sai keijusiivet selkään, alkoi mielikuvitus laukata. (Mielikuvitus laukkasi muuten paljon paremmin niissä itsetehdyissä siivissä kuin minun tekemissäni!) Hän sinkoili pikkumetsässä sinne ja tänne, katseli kaukaisuuteen kuin näkisi siellä yksisarvisia ja sateenkaaria. Ihana pienen ihmisen mielikuvitus! Mielikuvitus ei tarvitse paljoa kimmoketta laukatakseen, maalatun pahvinpalan vain selkään. Aika ihmeellistä, miten pienestä se on kiinni!

Keijusiivet

Nyt sitten pohtimaan, puenko minä nuo toiset siivet, vai kaivaisinko kaapin perukoilta esiin merenneidon pyrstön, jonka ompelin muutamia vuosia sitten.

 

Pukeudutaanko teillä vappuna vappuasuun?

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X