sormustin - Banneri

Puuttuuko seinältä vielä persoonallisen näköinen kalenteri vuodelle 2020? Tai onko vielä mietinnässä käytännöllinen joululahja mummille tai kummille? Tai pitäisikö keksiä jotain sisäaktiviteettia lapsille (ja miksei aikuisillekin)? Tässä olisi yksi idea: kirjottava kalenteri! Olen liputtanut kirjontaa monipuolisena käsityötekniikkana – se sopii lähes kaikenikäisille ja melkein mille materiaalille vain. Julkaisin viime vuonna ensimmäisen kirjottavan kalenterin ja sen vastaanotto oli ilahtunut. Kalenteria kirjoivat aikuiset ja lapset. Kun kuukausi on kulunut, voi kirjotun osan leikata irti ja vaikka liimata kartongille ja antaa korttina lahjaksi.

kirjottu kalenteri

Kalenterin voi kirjoa omalle seinälle. Kalenterin voi myös tulostaa ja antaa lahjaksi sellaisenaan, jotta lahjan saaja voi kirjoa sen. Tai kalenterin voi antaa lahjaksi valmiiksi kirjottuna. Kalenteriin voi kirjoa viivaa, kuvioita, siksakkia, myös erilaisia pistoja, esim. linnunsilmäpistoja. Kirjontaan sopii jämäkerät, villalangat, puuvillalangat, muliinilangat jne. Meidän kalenteriin minä kirjoin säännöllisiä viivoja, Ee aloitti sydämellä. Aa kirjoi viivoja haluamillaan väreillä haluamiinsa kohtiin. Mustalla langalla marraskuuhun kirjottu kuvio esittää kuulemma Batmania.

 

Tulosta kalenteri pdf-muodossa TÄÄLTÄ

vahvalle paperille tai kartongille. Pistele neulalla pisteiden kohdalle reiät (voit pistellä myös vain ne kohdat, mitä tarvitset  haluamaasi kuvioon) ja kirjo haluamillasi langoilla. Langanpäät voi ”päätellä” vaikka teippaamalla.

kirjottava kalenteri

Kirjottava kalenteri on yksi Rakkaudella Henna– ja Sormustin-blogien joulukalenteriluukuista mutta myös käsityöblogien yhteisen joulukalenterin luukku. Eilisen käsityöblogien joulukalenterin luukun löydät VillaNannan blogista, huomenna kannattaa suunnata kurkkaamaan joulukalenteriluukku Mie ite! -blogista

Ihania kirjontahetkiä toivotellen,

Anni

Kommentit (6)

Pienenä tein paljon ompelukuvia. Vanhin lapseni tykkäsi myös tehdä niitä ja on sen jäljiltä vielä joitain tallessa. Pitäisiköhän niistä tehdä oma kalenteri ensi vuodelle?!

Tuohan olisi hauska, kun lahjan saaja tekisi sen sitten itse. Kiva idea!

Sopii viime hetken lahjaksikin siis 🙂

Aika ihana! Minäkin tein ompelukuvia pienenä, niitä vaan tahtoo olla todella huonosti saatavilla nykyisin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X