sormustin - Banneri

Viherkasvihulluus on todella iskenyt minuun ja samalla myös amppeli-mania. Viherkasviharrastuksen seurauksena pöydille on ilmestynyt myös kaikenlaiset pistokaspurkit. Etenkin keväällä pistokkaat alkavat kiinnostaa ja nyt kesän jälkeen on tullut leikeltyä pitkäksi hujahtaneita kasvejani. Kaipaan kuitenkin tyhjempiä tasoja, joten päätin nostaa pistokkaat ikkunaan. Samalla ajattelin kokeilla jotain ihan uutta, nimittäin ommeltuja amppeleita.

kirjottu amppeli

Amppeli kirjoen kirjovalla koneella

Otin amppelikankaaksi villakangasta, jota minulla oli pidempi suiro. Suunnittelin mySewnet-ohjelmalla kirjontakuvion, jossa yhdistin kulmaan tarkoitetun kirjontakuvion isommaksi kuvioksi, jossa on neljä tällaista kulmakuviota. Koska villakangas oli niin paksu, ei kangasta tarvinnut tukea tukikankailla. Kirjoin kuviot Husqvarna Viking Designer Topaz 40 -koneellani.

kirjova kone topaz

Kulmakuvioista yhdistetystä kuviosta tuli kaunis. Leikkasin ylimääräisen kankaan hieman kuviota muotoillen ja vedin neulan avulla kulmista puuvillanauhat ylös. Amppeli syntyi siis ihan vain kirjotusta kangaskappaleesta ja narusta.

kirjottu kuvio

Amppeleista ei tullut kauhean isoja, mutta ne ovat juuri sopivia pienille lasipurkeille, jossa pistokkaani kasvattelevat juuriaan. Kankaan reunat nousevat juuri sopivasti pitelemään purkit paikoillaan eikä korkealla ikkunassa ole kovin todennäköistä, että joku ne pyyhkäisisi nurin. Minusta on hauska, että ikkunassa on nyt vähän erilaiset amppeli-fiilistä.

kirjottu amppeli

Joskin nyt saatuani kolme pistokaspurkkia pöytätasoilta ikkunaan, huomaan tarvitsevani pistokaspurkeille amppeleita ainakin kymmenen lisää. Niin, minkäs sille viherkasvihulluudelle tekee…

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X