Sormustin - Hero Header

Kirjotut napit ja Mollie Makes

*Lehti saatu arvostelukappaleena kustantajalta.*

Herkullisia värejä jo heti kannessa!

Tiedättekö sen äänen, joka kuuluu pikkutytöistä auton takapenkiltä, kun tien poskessa näkyy hevosia? No meillä tiedetään. Semmoinen kimakka ”iiiihana”. En ole aiemmin sitä ääntä kuullut muualla, kunnes nyt. Sain arvosteltavakseni uuden Mollie Makes -lehden ja luin sitä kuusivuotiaan tyttäreni kanssa. Lähes poikkeuksetta jokaisen sivun kohdalla kuului iiiiiihana-kiljahdus ja maanittelut, voisinko tehdä hänelle sellaisen ja tuollaisen.

Pisto-opas on verraton näin kirjonnan vuotena.

Mollie Makes on kansainvälinen käsityölehden ympärille rakennettu brändi, tunnettu raikkaasta värimaailmastaan ja leikkisästä otteestaan käsitöihin. Suomeksi Mollie Makes julkaistiin nyt ensi kertaa Kolmiokirjan kautta. Hyötynäkökulma ei ole Mollie Makesin juttu. Elämästä voi tehdä värikästä ja vähän hauskempaa, se on mielestäni lehden sanoma. Ensimmäisen lehden teema on Kirjo&Virkkaa. Kirjominen sopiikin hyvin, onhan kirjonta vuoden käsityötekniikka. Lehdestä saakin hyviä vinkkejä kirjontaan ja virkkaukseen niin aloittelijalle, konkarille kuin vaikka käsitöitä opettavalle opettajallekin. Tekniikkavinkkisivut olivat mielestäni aivan huiput ja pitävät huolen siitä, että lehti pysyy käden ulottuvilla jatkossakin. Mielenkiinnolla odottelen myöhemmin syksyllä julkaistavaa joulunumeroa.

Aloittelijakin pääsee kärryille näillä ohjeilla.

Kirjonta-opas pääsi heti käyttöön ja ajattelin ottaa muutamat uudet ja vanhatkin pistot haltuun. Kirjoin pistoja mummin vanhalle, ikilikaiselle pöytäliinalle ja tein kirjonnoista nappeja. A on kirjottu tikkipistoin. Seuraavan napin pinkit pampulat ovat ranskalaisia solmupistoja, harmaat solmupistoja. Seuraavan napin viivat ovat kiertopistoja. Ruusu valmistui kiertopistorenkaana, lehdet ovat linnunsilmäpistoja. T on kirjottu varsipistoin. Katsotaan, mihin kaikkialle vielä napit päätyvät!

Kirjonta on aika helppo tapa personoida nappeja.


Mukavaa viikkoa kaikille!

Anni

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Kyllä, juuri sopivia lämmittelyyn. Valmistuu nopeasti ja saa näyttävän lopputuloksen!

Avatar

Iiiihana!! Tosi söpöjä nuo kirjomasi napit, mutta minua alkoi kiinnostamaan lehti tuon virkkausalkeiden takia – vaikuttaa todella hyvin ja perusteellisesti kuvatulta. Koska en ole virkannut, kutonut tms. sitten yläasteen ja sekin voisi alkaa kiinostamaan.

Avatar

Ohjeet ovat kyllä todella hyvät ja selkeät! Ei ole onneksi paha investointikaan!

Avatar

Ihania! Kirjonta kiinnostaa minuakin, sillä kesällä jouduin ompelemaan pitkästä aikaa käsin, niin se oli niiiin kivaa! Tein myös pienen ristipistotyön, niin siinä oli sama fiilis: mahtava, kun pisto pistolta kokonaisuus alkoi hahmottua ja työ valmistua. Olin aivan unohtanut sen tunteen – ihan parasta joogaa. ♥ Kirjontakuume on siis päällä. 🙂

Kutkuttavaa, mihin nämä napit vielä päätyvätkään. Mukavaa viikkoa sinullekin!

Avatar

Jooga on mainio vertaus kirjonnalle! Hidasta mutta hyvin nautinnollista ja rentouttavaa! (Tosin tämä on vain käsitykseni joogasta, itsellänihän ei ole siitä kokemusta kuin yhden hätäisen tunnin verran :D)

Avatar

Innostuin kyllä itsekin tuosta lehdestä. Aivan ihana! Tytär alkoi heti virkkaamaan siitä merenneito-amigurumia.

Avatar

Varmasti tämä lehti uppoaa monenikäisiin käsillätekijöihin! Mahtava käsityön lähettiläs siis!

Avatar

Vaikuttaa hauskalta näpräyslehdeltä 😀 Aikanaan olen ostanut muutamia englanninkielisiä Mollie Makes -lehtiä ja tykkäsin kyllä, täytyypä tsekata tämäkin.

Avatar

Kyllä, justiinsa siis hauska sekä näpräyslehti 😀

Avatar

Kiva lehtivinkki. Kirjontataitojani voiskin kohentaa. Nuo pienet napit on hyvä lämmittely työ.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä