sormustin - Banneri

Pääsiäinen on ollut hartaasti odotettu. Elämän vauhti kiihtyi kiihtymistään, tavarat siirtyivät laatikoihin ja laatikot vanhasta kodista uuteen kotiin samalla, kun uusi koti sai maalia pintoihinsa. Pääsiäinen tarkoittaa tässä hetkessä taukoa. Taukoa suhaamisesta, maalaamisesta, remppapölystä, muuttolaatikoista ja epävarmuudesta. Karkasimme mökille nauttimaan kirkkaista keväthangista ja rauhallisemmasta elämäntahdista.

En ollut kauaakaan istunut paikoillani, kun pääsiäisideoita puhelimelta skrollatessa törmäsin huikeaan ideaan: kirjotut munankuoret. Mieletöntä! Kaikki pääsiäiskoristeet ovat muuttolaatikoissa, joten uusia olisi aivan pakkopakko tehdä, ei tunnu muuten pääsiäiseltä. Lettutaikina tulille, pora kouraan ja testailemaan.

Napsuttelin veitsellä kananmunan taakse isohkon reiän. Kananmuna lettutaikinaan ja pesty munankuori talteen. Piirsin lyijykynällä simppeleitä ääriviivoja. Millisellä poranterällä porasin reikiä kuvion mukaisesti.  Tässä kohtaa pitää muistaa, että ei paina poraa liikaa ja että reiät eivät osu liian lähekkäin tai samoihin linjoihin, ettei isommat palat lohkea munankuoresta. Lyijykynäviivat kannattaa pyyhkiä pois. Sitten kirjontalankaa neulaan ja kirjomaan. Mitä pidempi neula, sitä helpompaa kirjominen on, kun ei tarvitse onkia neulaa munan sisältä. Ja vielä yksi vinkki: jos ei ole oikeanväristä lankaa, voi sitä tehdä itse. Nimittäin pääsiäinen huusi vihreää versoa, mutta vihreän langan puuttuessa värjäsin valkoista lankaa tussilla vihreäksi. Toimii!

Nyt on pääsiäiskoristeet pöydässä. Pääsiäinen saa tulla.

Ihanaa pääsiäisen aikaa kaikille!

Anni

Kommentit (2)

Onpa hienoja! Vinkki niille, jotka eivät omista poraa: neulallakin saa tehtyä reiät. Terävä neula kiinni kananmunan pintaan ja jollain esineellä nakutetaan neulan toista päätä (Itse usein teen tätä keittiössä ja naputan neulan päätä ihan jollain lusikalla tms). Nätit reiät tulee. Itse olen tehnyt vaan rei'itettyjä munia, en ole tajunnut, että niihin voisi kirjoakin. Joten kiitos ideasta!

Onpa hauska idea ja kaunis lopputulos! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X