sormustin - Banneri

Pinterest vei minut taas yksi ilta mukanaan. Törmäsin yhteen kohovirkkausmalliin. Sitten toiseen ja taas toiseen ja kohta minulla oli pinterest-kansiollinen kohovirkkausideoita. Minua kiehtoi kovasti se, miten erilaisia kolmiulotteisia pintoja voi saada aikaan virkatessa. Jotkut kolmiulotteiset pinnat syntyvät siinä samoin tein, kuten vaikka popcornit, jotkut taas tehdään pylväillä alempiin virkkauskerroksiin. Jälkimmäisestä yksi esimerkki tästä on vuoden takainen apache tears -tekniikalla virkkaamani pussukka. Nyt kaipasin jotain uutta, ehkä monimutkaisempaakin.

Pinterestistä löysin aivan ihanan Lillabjörn’s Crochet Worldin kohovirkkausmallin Celtic Tiles Blanket. Ohje oli ilmainen. Lisäksi ohje oli hyvin yksityiskohtainen ja havainnollistava kaikkine ohjekuvineen. Ohjetta lukiessa tosin piti olla tarkkana, tehdäänkö tupla- vai triplapylväitä paria kerrosta alemmas, tehdäänkö ne mihin suuntaan ja edellisten pylväiden ali vai yli. Silmä tottui ohjeen lukuun kuitenkin nopeasti. Tosin keskittymistä se vaati! Haaveilin kahdesta samanlaisesta patalapusta, mutta päädyin vain yhteen, koska ohje todella vaati sitä keskittymistä ja sitä ei päiväsaikaan minulle suoda. Een kysyttyä 54. kerran, että miten se sadepilvi siis muodostuu ja Aan kiivettyä minun sekä virkkaustyöni yli 87. kerran, ajattelin, että ehkä koko perheen mielenterveyden kannalta on järkevämpää jättää patalappu vain yhteen. Mikä onkaan turhauttavampaa kuin alkaa tavata FPtr-sc-sts-kirjainviidakkoa taas kerroksen alusta. Eikä tietenkään kenelläkään ole hyvä mieli, kun ärähdän huomiotani rankuttaville lapsille. Päädyin siis virkkaamaan Celtic Tiles -palan toiselle puolelle pylväistä koostuvan ”vuorin”, jonka virkkasin lopuksi yhteen kohovirkkauspalan kanssa, eipähän näpit pala. Ehkä teen sen parin tälle sitten joskus 18 vuoden päästä.

Mutta kerrohan, onkos kohovirkkaus sinulle tuttua? Olisiko hihassasi kenties joku ohjevinkkikin kohovirkkauksen maailmaan?

Ihanaa viikonloppua!

Anni

Kommentit (21)

Niin niin kaunista jälkeä. Itse en virkkaa ja aina ihmettelenkin, miten kummassa tuommoisia kuvioita voi tehdä ja miten solmussa siinä ollaan langan ja koukun kanssa.. 😀 Aivan ihana käsityötaito <3

Niin upea! Kohovirkkausta en ole koskaan kokeillu, mutta netissä olen törmännyt joskus tähän tekniikkaan. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselle ja kaunista jälkeä sillä syntyykin. Sinä olet kyllä taitava, hallitset tekniikan kuin tekniikan:) Sulla on kyllä mahdottoman inspiroiva blogi!

Komea patalappu! Kohovirkkaus on tuttua, olen opettanut sitä kässäkursseilla (huomattavasti simppelimpiä malleja kuin tämä :D) ja kaikenlaisia kohopylväitä taisi olla kalevalapeitossa viime syksynä (milloinkohan sekin valmistuisi…)

En kyllä muista koskaan moisesta tekniikasta kuulleenikaan. Hyvältä näyttää. 🙂 Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Ei ole kyllä tuttua, mutta ehdottomasti kiinnostaa kokeilla!

Kannattaa kyllä kokeilla, jos yhtään tykkää virkata. Tuo aivan uusia ulottuvuuksia, kirjaimellisesti 🙂

Patalappusi on aivan mahtava. Joskus ole kokeillut virkattuihin tiskirätteihin kohovirkkausta. Kiitos vinkistä ☺

Rätissä tämä voisikin toimia kivasti, on millä jynssätä pöytään jämähtäneitä tahroja!

Tämmöisiä pitää itsekin kokeilla tehdä!

Suosittelen! Malleja on monenlaisia, kun vähän jaksaa kaivella.

Tulipa kaunis ja virkkaamalla:) Wau, en ole kokeillut koskaan,muuta kuin perusjuttuja ja pitsiä virkaten. Mutta hei, Pinterest on sellainen, että vie mukanaan ja kohta huomaa näpertävänsä vaikka mitä, vaikkei olisi koskaan ennen kokeillutkaan ja edes tietäisi osaavansa:)

No juurikin näin 😀

Upea! En ole tehnyt kohovirkkausta – pitääpä joskus kokeilla!

Tosi hieno! Ihan vieras tekniikka minulle, mutta kiinnostavan näköinen 😊

Kiehtovan näköinen tekniikka ja kaunista jälkeä. Kohohopylväillä oon kyl virkannut esimerkiksi vohvelipintaa ja korinpohjaa, mut tällaista en oo kokeillut.

Tätä kohovirkkausta mun pitää kokeilla tämän talven aikana. 🙂 Niin kivannäköistä pintaa. 🙂

Suosittelen! Vie mennessään! Tuossa linkkaamassani pinterest-kansiossa on monenlaisia ideoita siihen liittyen, kannattaa kurkata.

Tosi tyylikäs patalappu! Enpä ollut koskaan ennen kuullut kohovirkkauksesta. Se näyttää kauniilta mutta vaikealta.

Kiitos! Se on helpompaa kuin luulisi 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X