sormustin - Banneri

Kevään yksi ehdoton tunnusmerkki on virpomavitsa ja niiden askartelu! Meillä on askarreltu virpomisoksia vuosia. Viime vuonna koristelimme oksat ja veimme ne portin pieleen maljakkoon. Vieressä luki lapussa, että ota tästä – halusimme jakaa tyttären kanssa iloa naapureille tällä tavalla ensimmäisen korona-aallon ahdistuksiin. Oksat hävisivät kaikki ja kiitokseksi oli monet jättäneet suklaamunia. Iloa tuli siis molemmin puolin!

virpomavitsa kukat

Lue myös: Suklaamunan muovikuorista kukkia

Virpomavitsa pitää koristella näyttävästi ja hyvin

Mielestäni virpomisvitsojen tulee olla koristeltu näyttävästi! Etenkin jos vitsalla virvotaan palkan toivossa, on mielestäni kohtuullista, että palkan eteen on tehty töitä ja nähty vaivaa, ja toki kauniisti ja runsaasti koristeltu virpomavitsa ilahduttaa saajaansa! Tänä vuonna koristelemme oksat isoilla, näyttävillä kukilla. Kukat valmistuvat helposti ja nopeasti kreppipaperista. Kukat voi valmistaa myös ilman keskellä olevia pieniä terälehtiä. Tällaisia vain isoista terälehdistä tehtyjä kukkia teki myös ykkösluokkalaiseni piipunrassin kera ja ne onnistuivat tosi kivasti.

 

Näin valmistat kreppipaperikukat

Tarvitset kreppipaperikukkiin

  • kreppipaperia (kahta eri väriä)
  • sakset
  • lankaa

Leikkaa kolme isoa kreppipaperipalaa, tässä mitat on n. 6 x 14 cm, ja pyöristä niiden kulmat. Leikkaa sitten kolme pientä kreppipaperipalaa, tässä mitat on n. 2 x 8 cm, ja pyöristä niiden kulmat.

kreppipaperikukka ohje

Ryttää isot palat keskikohdista ja asettele ne lomittain. Sitten rytistä pienet palat keskikohdista ja asettele ne lomittain isojen palojen päälle.

kreppipaperikukka ohje

Sido kappaleet keskeltä toisiinsa langalla tiukasti.

kreppipaperi kukka ohje

Asettele ensin pienet kappaleet pystyyn. Sen jälkeen muotoile isot terälehdet pienten ympärille. Saat terälehdet nousemaan ylöspäin, jos venytät kreppipaperia varovasti terälehden alaosasta.

virpomavitsa paperikukka

Video-ohje kreppipaperikukkiin löytyy instagramini reelsseistä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

Nyt käydään askartelemaan kauniita oksia virpomavitsa-maljakkoon, jonka asetamme portin kylkeen taas sunnuntaina. Tuokoon oksat iloa monille ohikulkijoille!

Lisää lasten kanssa tehtäviä askartelu-ideoita löydät täältä!

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X