sormustin - Banneri

Useimmat käsityöideat muhivat aika pitkään ennen kuin pääsevät toteutukseen. Niin kävi myös koruteline-idean kanssa. Ostin kierrätyskeskukselta varmaan kolme vuotta sitten kolme taulukehystä askarteluja varten, hintaa kehyksillä taisi olla yhteensä pari euroa, jos sitäkään. Nyt vihdoin sain toteutettua korutelineet näistä kehyksistä.

tuunattu koruteline

Kanaverkko+taulukehys+kuumaliima= koruteline

Tarvikkeet

  • taulukehykset
  • hiomapaperia
  • maalia
  • kanaverkkoa
  • kuumaliimaa
  • pienet pihdit ja sivuleikkuri
taulukehykset

Ensimmäiseksi irrotin vanhoista tauluista taustapahvit, jotka oli niitattu kiinni puisiin kehyksiin, samalla irrotin niititkin. Lasit otin kehyksistä talteen taas ”seuraavia ideoita” varten, mutta kasarikuvat ja tunkkaisen hajuiset taustapahvit saivat lähteä paperikierrätykseen. Pesin kehykset ja hioin niitä hieman. Maalasin kehykset lapsen huoneen maalauksesta yli jääneellä seinämaalilla.

kuumaliimattu kanaverkko

Kanaverkko on aika piikikästä materiaalia, joten suojahanskat ovat tarpeen. Venytin kanaverkkoa ensin muotoonsa ja sen jälkeen leikkasin sivuleikkurilla taulunkehykseen sopivan palan. Kääntelin terävimmät piikit mutkalle, asetin verkon kehykseen ja liimasin verkon kiinni kuumaliimalla. Kuumaliimaus otti yllättävän paljon aikaa sillä verkkoa piti pitää paikallaan kuumaliiman kuivumisen ajan, joten liimaus eteni aina hieman kerrallaan. Lopuksi levitin vielä toisen kerroksen kuumaliimaa kanaverkon päälle, jotta verkko ei pääse irtoamaan kehyksestä.

koruteline tuunattu

Korut ja muistilaput seinälle

Näissä tauluissa oli jo valmiina ripustuslenkit, mutta vielä toistaiseksi korutelineet nojaavat piirongin päällä seinään, sillä en ole keksinyt niille parasta paikkaa. Verkkoon saa parhaiten koukulliset korvakorut esille, mutta myös nappikorvikset saa astetetuksi telineeseen, kun nappikorviksen lukon laittaa riittävän tiukalle niin, että kanaverkon rautalanka mahtuu lukon ja korun väliin. Pienillä nipsuilla telineeseen saa kiinnitettyä tärkeät muistilaputkin. Kananverkko loppui kesken, niin en viimeistä kehystä saanut kanaverkotettua, mutta kunhan sen saan tehtyä, viimeinen kehys päätyy lapsen huoneeseen ”mitalitelineeksi”, niitä kun on jalisturnauksista kertynyt aikamoinen satsi.

koruteline tuunattu

Pari vuotta sitten tuunasin vanhasta puulaatikosta ja kuohuviinipullon korkeista telineen kaula- ja rannekoruille. Voit tsekata sen koruteline-tuunauksen täältä.

 

Millaisia koruteline-tuunauksia sinä olet tehnyt?

 

Anni

instagram / facebook

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X