sormustin - Banneri
tuunaaminen romu

Välillä tuntuu, että minun on mahdoton laittaa romuja roskikseen. Ei tarvitse montaa hetkeä tuijotella jotain tavaraa, kun keksin sille jotain uudenlaista käyttöä. Vaikka välillä ideoita pulppuava pää tuntuu tuskastuttavalta, on siinä myös hyvät puolensa. Romut saavat lisää käyttöikää ja usein myös nuo tuunatut romut pääsevät oikeasti käyttöön eikä tarvitse hankkia uutena jotain tarvittua juttua. Lisäksi tuunaaminen on hauskaa!

Homeinen puurasia vai jotain ihan muuta?

Siivosin leikkimökkiä kesällä maalaamista varten. Sieltä tuli vastaan puinen rasian pohja, joka oli hyvin likainen ja homeinenkin. Alun perin rasiassa on ilmeisesti ollut jonkinlaisia rakennuspalikoita, joita on voinut liittää toisiinsa. Nyt se on ollut lähinnä hyvin multaisissa leikeissä, kun on tehty maan roskista leikkiruokia. Olin jo kiikuttamassa rasiaa roskikseen, kun tajusin, että siinähän voisi olla ratkaisu korujensäilytysongelmaani!

homeinen puurasia

Putsasin rasian perusteellisesti pesuaineella ja homeenpoistoaineella. Sitten suihkuttelin kalkkimaali-sprayn rippeet rasian pintaan. Kunnon säilyttäjä-muikkelin varastoista löytyy aina myös hillotut pullonkorkit. Ruuvasin kolme kuohuviinin korkkia kiinni rasiaan. Siis todella tuunaaminen on näin helppoa – vähän spraymaalia ja kolme ruuvia! Ja näin minulla oli uusi koruhylly! Kuinka huippua!

Tuunaaminen ilahduttaa ja virkistää

tuunattu koruhylly

Välillä mietin, onko tuunaaminen vaan romujen säilyttelyä. Kuitenkin täytyy myöntää, että ne kiksit, mitä romun tuunaamisesta saa, on aikamoiset, kun roskasta tulee takaisin käyttöesine. Kaikista parasta on, jos tuunaamisen lopputulos on niin siisti, ettei alkuperäistä esinettä tai esineen käyttötarkoitusta edes heti hoksaa. Yksi lempparituunauksista ovat nämä roskalavan vetolaatikoista tehdyt säilytyslaatikot sekä  tämä vanha ovi pöydäksi muunnettuna

 

Millaisia tuunauksia sinä olet tehnyt? Mitkä tavarat ovat saaneet tuunaamisen myötä uuden käyttötarkoituksen?

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X