sormustin - Banneri

Kuulen suustani kahta virkettä aika usein. ”Varastoistani löytyy…” on aika usein kuultua, sillä varastoni ovat liian isot ja sieltä löytyy yhtä sun toista. Kankaita on kertynyt niin äidiltä, kavereilta ja kyllä, olen niitä ostanutkin. Ideoita on enemmän kuin aikaa ideoiden toteutukseen. Toinen virke on ”olen pihi ostamaan kankaita.” Niin on tullut sanottua, vaikka se ei vaikkapa Ommelin ostosten perusteella näytä siltä. Eikä kangasvarastojenkaan. Mutta olen. Mietin jokaista ostostani todella tarkkaan enkä osta kangasta ellen tiedä, mihin sen käytän. Mutta nyt tein poikkeuksen.

Verson puodilla on Ompelukerho, jonka ideana on ”ostaa sika säkissä”. Kangasta on pieni erä, se myydään paloissa haasteen omaisesti eikä usein kankaasta tiedä muuta kuin suunnittelijan. Tietyn haasteviikon puitteissa kankaista tehdyt ompelukset paljastetaan omassa Ompelukerho-ryhmässä ja toki niitä näkyy muuallakin someissa. En yleensä ikinä-ikinä-ikinä osta sikaa säkissä, en possupusseja, en mitään yllätyksiä, koska en halua kankaita, jotka eivät inspiroi. Mutta kun sain tietää, että ompelukerhon juhannuskankaan on suunnitellut Outi Virtanen eli Sokru, en voinut olla klikkailematta kangasta ostoskoriin. Enkä pettynyt.

Kangas on ihanan maalauksellinen. Nimeltään se on Kotimetsän kainalossa. Siinä on Suomen kesän ihanuus kuvattuna suloisesti. Tummia puita, kuulasta valoa, yöttömässä yössä hohtavia kasveja. Tämä oli täydellinen! Malliksi valitsin uusimman Ottobren 3/2018 Sunset on the Beachin.

Sunset on the Beach -mekossa on söpönen frilla, joka kiertää takaa eteen ja taas taakse. Toinen kiva juju on kyljissä olevat rypytykset. Mekon alaosa leikattiin kaavassa leveämmäksi ja muotolaskoksen alareuna rypytettiin framilonilla muotolaskoksen yläreunan mittaiseksi. Rypytys tuo mukavasti ilmaa helmaan. Kankaan kuviokin on sen verran abstrakti, ettei kuvion katkeaminen haittaa yhtään.

Nyt iloitsen tästä juhannusmekosta ja yritän kerätä intoa pähkäilyä vaativaan juhannushameeseen, joka on tulossa minulle.

Ihania kesäiltoja toivotellen, Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X