sormustin - Banneri

Meillä vietettiin tänä kesänä 10-vuotissynttäreitä. Tiedostan, että lapsen vanhetessa kasvaa todennäköisyys sille, ettei synttärikekkereitä enää haluta viettää. Siispä pitää nauttia vielä, kun synttäreitä on! Aarrejahti on ollut viime vuosina hitti-ohjelmanumero meidän lastensynttäreillä. Viime kesän 9-vuotissynttäreiden aarrejahti on avattu tähän postaukseen. Viime kevään 5-vuotissynttäreiden aarrejahdin vinkit löytyy taas täältä. Tämänkertaisessa aarrejahdissa oli jo haastetta, sillä salakieliä ja koodeja selvittämässä oli 9-10-vuotiaita. Erilaiset koodit ja niiden ratkominen oli tämän aarrejahdin juttu. Tästä jahdista löytyi samoja elementtejä kuin edellisistäkin jahdeista, mutta uusiakin juttuja löytyy!

aarrejahti koululaisille

Aarrejahti täynnä erilaisia koodikieliä

Synttärisankarin toive oli, että uhanalaiset eläimet olisivat jotenkin aarrejahdissa mukana, joten ensimmäinen tehtävä liittyi niihin. Lapset saivat nämä kaksi lappua eteensä. Pian he keksivät, että sanoja pitäisi löytää yhdeksän ja sitten sanoja asetettiin kirjainten lukumäärän mukaan ristikkoon. Vihjeeksi paljastui autotalli. Sieltä löytyikin seuraava pähkäiltävä tehtävä.

sanajahti ristikko

Herneiden joukosta jokainen lapsi sai etsiä lappuja ja niitä löytyikin aika läjä. Herneistä lappujen etsiminen on ollut aina aarrejahdissa mukana ja se onkin ollut tykätty piste. Kirjainten järjestely sanaksi osoittautui kuitenkin haastavaksi tehtäväksi, joten autoin alkuun kertomalla sanan ensimmäisiä kirjaimia yksi kerrallaan. Kirjaimista muodostui KESÄKURPITSA, jonka juurelta löytyi seuraava vihje.

etsimistehtävä herneistä

Tämä oli helppo (ja myös tykätty) salakielitehtävä! Niin löytyikin seuraava vihje, trampoliini.

salakieli

Trampalta löytyi paperi ja läjä eläimiä. Paperissa oli erilaisia ääriviivoja. Kun muovieläimet löysivät oman ääriviivakohtansa, muodostui eläimiin liimatuista kirjaimista sana komposti.

varjotehtävä

Seuraavakin tehtävä oli iisi. Yliviivaustusseilla piirretyistä viivoista vain yksi oli ehjä ja se vei sanaan ”portti”.

reittitehtävä

Portilta löytyi pienestä pussukasta erilaisia kolikoita sekä koodiavain. Tässä piti lapsia auttaa alkuun vinkkaamalla, että selvittäkää kuinka monta kutakin kolikkoa on eli mitä kirjaimia sanassa on. Kirjaimista muodostui LEIKKIMÖKKI. Kolikot oli hauska lisä tehtävään, tulipa samalla tutuksi myös kolikot, jotka on ”ennen vanhaan” ollut käytössä.

raha koodi

Leikkimökistä löytyi netistä tulostetut morseaakkoset ja niillä kirjoitettu vihje, joka aukikirjoitettuna oli POLTTOPUUT. Polttopuiden luota löytyi aarrearkku numerolukolla. Kolmos-nelosluokkalaisille olikin kolme eri laskutehtävää, jossa piti osata laskea yhteen, vähentää, kertoa, jakaa ja muistaa vielä laskujärjestys. Näin arkku saatiin auki.

aarrearkku laskut

Arkusta löytyi tikkarit ja kivaa tekemistä, mitkä jokainen sai ottaa mukaansa kotiin, mutta siitä ensi postauksessa lisää 🙂

 

Millaisia aarrejahti-pisteitä teillä on ollut?

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X