sormustin - Banneri

Tanssikoulussamme vietettiin Halloweek-viikkoa. Jokainen tanssiryhmä pukeutui tunnille omien teemojen mukaisesti. Meidän ryhmämme valitsi pukeutumisteemaksi Dia de los Muertos -päivän. Iso kukkapanta oli itselläni haaveissa ja ajattelin koota sen itse muovikukista. Ensin etsin muovikukkia kirppareilta tuloksetta. Seuraavaksi seisoin muovikukkahyllyllä tavaratalossa, kunnes tajusin, että tämän voi ihan hyvin tehdä myös kierrätysmateriaaleista!

kukkapanta kierrätysmateriaaleista

Kukkapanta kierrätysmateriaaleista

Olen hamstrannut aikoinaan kirjaston poistohyllystä ikivanhoja kirjoja, joissa on kauniin kellastuneet sivut. Näistä aloin tehdä paperisia ruusuja tällä ohjeella. Vanha paperi oli yllättävän haurasta, mutta hyviä ruusuja syntyi silti, kukan osia piti vain kohdella varoen. Tein kukan osia, kaarsin niiden terälehtiä sukkapuikolla ja kuumaliimasin ne yhteen.

kukkapanta vanhan kirjan sivuista

Varastoistani löytyi myös vanhaa pitsinauhaa, joka on purkautunut osittain sieltä täältä. Päällystin muovipannan ensin tällä pitsinauhalla ja sen jälkeen liimasin pantaan kirjan sivuista leikattuja lehtiä sekä ruusuja. Ruusuja oli keskellä kolme isompaa ja reunoilla pienet ruusut.

kukkapanta vanhan kirjan sivuista

Pannasta tuli upea ja näyttävä. Olin iloinen, että myös tuo virkattu pitsinauha pääsi käyttöön sekä pannassa että asussa! Asuni koostui kaulaan ja vyötäisille kietaistusta pitsinauhasta, tästä kukkapannasta sekä pitsihelmaisesta mekosta, jonka löysin eurolla kirpputorilta.

Dia de los Muertos

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X