sormustin - Banneri

Olen projektihamsteri. Kaikkien käsityöprojektien aloittaminen on ihanan kutkuttavaa ja voisin vaikka työkseni aloittaa erilaisia käsitöitä. Se loppuunsaattaminen on sitten toinen juttu. Viime keväänä aloin laskea keskeneräisiä käsitöitäni ja lopetin laskemisen kolmenkymmenen tienoilla. Niin, en saanut edes laskettua loppuun. En tosin varmaan olisi kestänyt sitä todellista lukua. Otinkin haasteeksi itselleni, että saattaisin töitä myös loppuun vähän paremmalla menestyksellä kuin aiemmin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että törmättyäni aivan ihanaan ohjeeseen hillitsen itseäni hetken ja saan sen odotuksen voimin edellisen projektin loppuun, jotta pääsen aloittamaan uuden.

Näin kävi Andrea Mowryn Goldfinch-huivin kanssa. Näin ohjeen ja tajusin heti, että tässä se on, kauan etsimäni huivin ohje, joka on pakko tehdä. Huivi, jossa on vaihtelevuutta ja ideaa, mutta sitä pystyy tekemään myös katsomatta joka sekunti itse ohjetta. Langat löysin matkan varrelta Joroisissa sijaistevasta Riikkapiikasta. Riikkapiikka on aivan mainio lankakauppa vitostien varrella, idyllinen ja sieltä löytyy aina jotain jännää. Sieltä löysin mukavantuntuiset Katian Seta Tweed -langat. Langan koostumus on 55% merino superwash, 25% polyamidi ja 20% silkki. Merino tekee langasta pehmoisen, silkki tuo silkin suloista tuntua ja ilmavuutta, polyamidi taas tuo kestävyyttä. Vaan piti saada ensin niitä projekteja valmiiksi ennen kuin pääsin aloittamaan.

Vihdoin aloitettuani huivi valmistui aika joutuisaan, etenkin kun alkupuoli on lyhyempää kerrosta täynnä. Huivi koostuu aina oikein -neulotuista kerroksista, niin yksivärisistä kuin raidallisistakin sekä langankierroilla aikaansaatuihin reikäkierroksiin. Lähes jokainen neljästätoista alueesta muodostuu lyhennetyistä kerroksista. Myönnettäköön, että loppuvaiheessa kerrosten ollessa paljon pidempiä alkoi jo vähän kyllästyttää. Viimeiset rivit sain tehtyä sen voimin, että pääsisin sen seuraavan projektin kimppuun. Pieni maltillisuus siis toimii projektien aloittamisen hillitsemisessä, ehkä projektit valmistuvat loppuviimein hieman joutuisamminkin.

 

Mitkä ihanat pakkaset saimmekaan hetkeksi. Ihana, kuulas pakkassää on ilonamme vielä hetken ja uusi huivi lämmittää ihanasti kaulalla.

Ihania pakkaspäiviä ja levollista pyhäinpäivää!

Anni

Kommentit (10)

Kaunis huivi! Itselläni on yleensä 3-4 työtä kesken, jotenkin tuntuu, ettei muuten näe lopputuloksia koskaan 😉

Huh, en ole ainoa 🙂

Voi vitsit kun on ihanat kuvat ja tuo huivi on valtavan kaunis ja sopii sinulle hyvin 🙂

Kiitti! Tämä huivi on osoittautunut Loistavan muotoiseksi, päällä on päivittäin!

Onpa kaunis huivi, sopii sinulle hyvin. Muutenkin ihanan harmoninen tunnelma kuvissa!

Kiitos! Pakkanen on ihanasti huurtanut kaiken valkoiseen <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X