sormustin - Banneri

Kevään korvalla saan valtavasti iloa lintujen laulusta. Oikein rinnassa tuntuu ihanalta, kun kuulee kesän tulon linnun laulussa. Silmät tiirailevat jo taivaalle, että milloin muuttolinnut palaavat. Lintu on teemana tuntunut ajankohtaiselta myös maailman tilanteen vuoksi – rauhan kyyhkyjen näkeminen eri yhteyksissä on luonut toivoa muuten niin synkkänä aikana. Näistä lintuajatuksista nousi ajatus lintu-askartelusta. Tällaisen linnun voit tehdä hyvinkin vähistä aineksista.

pahvi lintu askartelu malli

Näin valmistuu lintu pahvista

Tarvitset pahvilintuun

 

pahvi lintu askartelu ohje

Leikkaa kaavan mukaiset palat pahvista. Maalaa pahvipalat valkoiseksi tai koristele ne valkoisella tussilla. Tee neulalla reiät kaavassa merkittyihin kohtiin. Pujota haaraniitti ensin siiven, sitten kehon ja lopuksi toisen siiven läpi ja avaa niitti auki. Pujota lanka neulan avulla toisen siiven kärjestä ripustusnauhaksi.

pahvi lintu askartelu ohje

Tein oppilaiden kanssa koulussa valkoiseksi maalattuja rauhan kyyhkyjä luokkaan. Samassa yhteydessä meillä oli hyvät keskustelut erilaisista symboleista, myös tästä rauhan symbolista. Kyyhkyt näyttävät ilmaan ripustettuina ihanilta, kun niitä roikkuu luokassa paljon – meillä on lähes aina joku askartelu luokan ilmatilassa ja kyyhkyt sopivat siihen nätisti. Isompien oppilaiden kanssa voisi elävöittää lintuja piirtämällä erilaisia kuvioita. Toki lintumallia voisi käyttää pohjana satulintujen tekemiseen, kun ottaa mukaan vesivärit.

pahvi lintu askartelu ohje

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X