sormustin - Banneri

Silittäminen ei kuulu lempipuuhieni joukkoon, ei käsitöiden parissa eikä kotityönäkään. Eniten silittämisessä tuntuu kuitenkin ärsyttävän se silityslaudan kanssa rämppääminen. Silityslaudan esille ottaminen ja pois laittaminen tuntuu välillä turhankin vaivalloiselta, etenkin jos pitää silittää vain pikkujuttu. Silityslauta vie myös yllättävän paljon tilaa – etenkin jos yrittää samaan kaappiin tunkea myös imurin ja muut siivoustarvikkeet. Mietin jo pienen, kätevämmän pöytäsilityslaudan hankintaa, kunnes törmäsin villaiseen silitysalustaan! Villainen silitysalusta toimii missä vain ja vie vain vähän tilaa. Se on kevyt nostaa pöydälle ja kevyt laittaa pois. Tämä korvaa silityslauta-säätämisen!

Koodilla ANNI10 saat ikiamon villaisista silitysalustoista 10 % alennuksen.

Alekoodi voimassa 7.11.2021 asti.

villainen silitysalusta

Villainen silitysalusta – plussat

Villainen silitysalusta on 100% uusiseelantilaista villaa oleva 1,3 cm paksu, tiiviiksi huovutettu  huopakappale. Silitysalustoja on ikiamo.fi-verkkokaupassa myynnissä kahdessa koossa, 33×43 cm ja 43×61 cm kokoisina. Villaisen silitysalustan juttu on se, että se on tehokas, sillä kuumuus heijastuu alustasta takaisin kankaan alapuolelle. Kuumuus ei pääse paksun alustan alla olevaan pintaan eli silitysalustaa voi käyttää vaikka muovisen leikkuumaton päällä. Höyry kuitenkin menee villan läpi eli alustan alla olevan tason tulee kestää vettä. Halutessaan tason ja silitysalustan väliin voisi laittaa esimerkiksi jonkun vedenkestävän kankaan. Itse kuitenkin totesin, että pienen kirjahyllyni pinta kestää sen verran höyryä, että voin sen päällä silittää, silitys ei kuitenkaan kestä kauaa ja pinnan voi silityksen jälkeen pyyhkiä kuivaksi.

villainen silitysalusta silitysraudan tilalle

Itselleni villaisen silitysalustan suurin plussa on sen kauneus ja se, että se vie vain vähän tilaa. Tämä sujahtaa hyvin kirjahyllyn vierelle, mistä se on helposti nostettavissa takaisin pöydälle – tosin alusta on niin nätti, ettei haittaa, vaikka se unohtuisi pöydälle pidemmäksikin aikaa. Silittämisen kynnys siis vähenee, kun se muuttuu pari astetta helpommaksi. Reissuunkin tämä alusta lähtee helposti kassin kyljessä tai matkalaukun keskellä, mikä on mainio juttu vaikkapa lähtiessäni mökille ompelukoneen kera tai ompelulaneille tai pitämään kurssia.

Kuumimmat lämpötilat ei sovi villalle

Koska villainen silitysalusta on villaa, tulee materiaali ottaa huomioon silittäessä. Silittäminen pitää siis tapahtua yhden tai kahden pisteen silityksellä. Toki kuumemmallakin voi silittää, kunhan silloin rauta ei osu villaan. Itse en koe pienemmällä lämpötilalla silittämistä tätä ongelmaksi, koska villa heijastaa kuumuuden takaisin ja näin silittäminen on tehokkaampaa, mutta oikein pinttyneille rypyille pitänee kaivaa se vanha silityslaudanräppänä esiin tai sitten vain silittää varovasti silitettävän kankaan päältä.

Jos silittäessä käyttää oikein paljon höyryä, voi alustasta nousta villamainen haju (tai itselle ennemminkin tuoksu). Ikiamon blogissa varoiteltiin myös siitä, että aluksi alustasta saattaa irrota silitysraudan pohjaan hieman jotain harmahtavaa eli todennäköisesti villaa, mutta itse en vielä ole tällaista huomannut. Tämä harmahtavakin lähti pyyhkimällä pois, joten asia ei ole sen suurempi ongelma.

villainen silitysalusta

 

Koodilla ANNI10 saat ikiamon villaisista silitysalustoista 10 % alennuksen.

Alekoodi voimassa 7.11.2021 asti.

 

Silitysterveisin,

Anni

instagram | facebook

Kommentit (2)

Tuotat melkeinpä pelkästään käsitöihin liittyvää sisältöä, eikö jokin muu alusta kuin Kaksplus olisi blogillesi parempi ?:) En tarkoita pahalla, mutta aina tulee mieleen, kun näen käsityöpostauksia tuolla perheblogipostausten keskellä, että miksi nämä täällä ovat

Hei! Kiitos palautteestasi. Minua pyydettiin bloggaamaan pari vuotta sitten kaksplussalle nimenomaan käsityösisällön vuoksi. Meitä äitejä ja vanhempia on monenlaisia ja minä olen käsitöitä tekevä äiti 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X