sormustin - Banneri

Noin kuukausi sitten alkoi somessani näkymään erilaisia pallomaisia lyhtyjä. Lähempää tarkastellen selvisi, että kyseessä on paperilautasista tehdyt lyhdyt! Toki näissä ei kynttilää polteta, kuumentumattomia ledejä vain. Pian näistä lyhdyistä näkyi myös erilaisia versioita, joista löytyi helminauhoja sun muita. Pakkohan se oli itsekin testata.

lyhty paperilautasista

Lyhty tehdään näin

Löysin keittiön miljoonakaapista pieniä paperilautasia, jotka ovat olleet siellä jo vuosia, paperilautasia kun ei tule käytettyä kovin usein. Lyhtyyn tarvitsee lasipurkin, paperilautasia sekä kuumaliimaa. Paperilautaset taitetaan kahtia. Monet levittivät kuumaliimaa taitteeseen ja liimasivat paperilautasen suoraan lasipurkkiin. Itse kuitenkin mietin lyhtyä kierrätyksen näkökulmasta, enkä halunnut liimata lautasta lasiin, vaan levitin pienen tipan kuumaliimaa lautasen kaarevaan reunaan ja liimasin näin lautaset toisiinsa. Tällöin lautasrinkulan saa sujautettua lasipurkin ympärille ja pois siitä kätevästi. Paperilyhty myös joustaa erikokoisten lasipurkkien ympärille.

Monet lisäilivät erilaisia nauhoja tai helmiä lautasten liitoskohtaan. Näin saa näyttävyyttä lyhdylle.

lyhty paperilautasista

Iskeekö paperilautaslyhty suhun?

Minuun ei. En tiedä, mikä tässä tökki. Oma lyhtyni olisi saanut näyttävyyttä, jos olisin laittanut lautasia lyhtyyn tuplasti enemmän. Aika pian kuitenkin hoksasin, että tämä ei ole minun juttu, niin en viitsinyt lautasia enempää tuhlata tähän. Ehkä eniten tämä ”ei-minun-juttu”-meininki tuli eniten siitä, että meillä ei ole oikein paikkaa tällaiselle lyhdylle. Lisäksi lyhty sopii minusta enemmän syksyn kurpitsalyhtyjen joukkoon kuin jouluun – toki jos lautasia olisi lyhdyssä enemmän, lyhty olisi vähemmän kurpitsan näköinen. Mutta ehdottomasti tykkään siitä, että tavara muuttuu ihan toiseksi pienellä liimauksella ja ideana tämähän on aivan nerokas! Ja ehdottomasti myös ihailen muiden tekemiä paperilautaslyhtyjä, vaikken meidän kotiin tällaista näekään sopivaksi. Jos lyhtyidea kutkuttaa, kannattaa pitää silmät auki ja tsekkailla ne super-taidokkaat lyhdyt, joissa lautasia on paljon ja koristeita lisäksi, esimerkiksi eri askarteluhenkisissä facebook-ryhmissä näitä on tullut vastaan.

 

Joko sinä olet kokeillut paperilautaslyhtyä? Mitäs tykkäsit?

Anni

facebook | instagram

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X