sormustin - Banneri

Oli ihana viettää helleviikkoa mökillä, päivät koostuivat lempeästä yhdessäolosta mutta myös polttopuiden tekemisestä ja pihahommista. Yksi päivä katselin auringonpaisteessa lekotellessa mökkiavaimien avaimenperää. Avaimet roikkuivat vuoden 2015 lääkemainosavainnauhassa, joka oli ollut joskus kirkkaan keltainen, nyt se oli likainen ja rikki. Lisäksi avaimissa roikkui rikkinäinen kosketusnäyttökynäavaimenperä sekä uistin, jossa koukut eivät olleet enää tallella. Aika kamala yhdistelmä kaikkea rikkinäistä ja rumaa… Miten uusi avaimenperä ei ole tullut aikaisemmin mieleen, kun tämä rötisköläjä on ollut käytössä jo kymmenen vuotta! Makramee on ihanan kevyttä kesätekemistä, joten päätin solmeilla uuden, kauniimman ja esteettisemmän avaimenperän mökille.

makramee-avaimenperä

Makramee sopii kuumaankin säähän

Valitsin avainrenkaaksi puisen renkaan, joita minulta löytyy erikokoisina. Aluksi mietin perinteistä avainrengasta, mutta en halunnut valita sellaista, koska pelkäsin avaimen pyörittelyn renkaaseen rikkovan makrameelankaa. Puurengas toimii hyvin, kun avaimet kiinnittää siihen esimerkiksi isolla krabiinihaalla. Tein aluksi pieneen puurenkaaseen avaimenperän, lankana käytin Lankavan Minimop-lankaa. Kaipasin mökkiavaimenperäksi kuitenkin jotain isompaa, jotta avain ei menisi helposti hukkaan, joten valitsin lopulliseen avaimenperään isomman puurenkaan sekä Lankavan Chunkymop-lankaa. Erilaisia ohjeita makramee-avaimenperiin löytyy täältä  ja tämän avaimenperän ohje (tosin lisäsin kuvion keskelle kaksoistasosolmun) löytyy täältä.

makramee-avaimenperä

Tästä alkoikin taas pitkästä aikaa makrameeinnostus ja aloitin isomman makrameetyön. Sitä on kiva solmeilla aina loman tuoksinassa muutama solmu kerrallaan, ellei sitten flow vie mennessään!

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X