sormustin - Banneri

Helmat by Mekkotehdas -kirja saatu arvostelukappaleena WSOY:ltä.

Mekkotehdas-kirjat ovat olleet suosikkejani siitä lähtien, kun ensimmäinen Mekkotehdas julkaistiin. Ihania rimpsuhelmoja, mutta eritoten vähän erilaisia kaavoja kuin mitä muualla on tarjolla. Helmat by Mekkotehdas -kirja on jo neljäs kirja Mekkotehdas-sarjaan ja se julkaistiin jo vuosi sitten. Nähtyäni kirjan tiesin heti, mikä mekko olisi tekolistalla ensimmäisenä; Saana-mekossa oli juuri sitä, mitä mekolta halusin, ilmavuutta, rimpsua ja tietenkin pussihelmat!

Saana-mekko

Saana-mekossa on keveyttä ja ilmavuutta

Saana-mekko

Ompelin mekon jo viime syksynä, mutta superaktiiviseen käyttöön mekko pääsi nyt helteiden alettua. Kankaana on puuvillakangas, jonka ostin Tallinnan reissusta viime kesänä, ehkä Karnaluksista tai sitten siitä sen viereisestä kangaskaupasta. Kaavana oli Helmat by Mekkotehdas -kirjan Saana koossa 36. Itse käytän useimmiten kokoa 38, mutta tiedän Mekkotehdas-kaavat reiluiksi, joten uskalsin valita koon 36. Mekko valmistui nopeasti ja ilman suurempia ongelmia. Jälkeenpäin tuumasin, että olisi pitänyt tehdä mekkoon taskut, mutta ilmankin onneksi pärjää!

Saana-mekko

Helmat by Mekkotehdas

Helmat by Mekkotehdas -kirjassa on 13 kaavaa mekkoihin ja hameisiin. Alkupuoli kirjasta on yleisiä ohjeita ompeluun sekä kaavan ja kankaan valintaan. Kirjan lopusta löytyy vinkit kaavojen muuntelemiseen toisenlaisiksi. Kangasta kirjan mekkoihin ja hameisiin menee aika paljon, sillä rypytykset vievät kangasta. Kankaan laskeutuvuudesta ja keveydestä on myös hyötyä mekkoja ommellessa. Kirjan valokuvat on Krista Keltasen käsialaa ja kerrassaan kauniit ja tunnelmalliset – kirjaa on ihana selata, vaikka ei aikoisikaan ommella mitään.

helmat by mekkotehdas helmat by mekkotehdas helmat by mekkotehdas

Millainen on sun kesän parhain mekko?

 

Anni

facebook | instagram

Kommentit (6)

Hei. Paljonko sinulla meni kangasta 36 kokoon? 😊

Onpa kaunis mekko, malli sopii monelle eri vartalolle 🙂

Kiitos! Ihan totta, sopii hyvin monelle!

Minulla myös kaikki noi kirjat!
On sattunut vielä hyvin niin, että oma tyttäreni on kasvanut ”samaa tahtia” kirjojen kanssa, joten kirjat ovat olleet kovalla käytöllä. Oikeastaan vain se ensimmäinen aikuisten kirja on jäänyt pienemmälle huomiolle. Sen mitoitus kun ei mennyt omani kanssa yksiin.

Useamman Saanan ja Adelen olen jo ehtinyt ompelemaan. Kaavojen muokkaus on ollut näissä helppoa ja esimerkiksi vyötärölinjaa olen tässä mallissa laskenut viitisen senttiä aina alemmaksi.

Mekkotehdas-kirjasarja on kyllä aivan huippu <3

Moikka!
Semmonen pari metriä siihen varasin, joitain tilkkuja jäi yli, mutta en muista, miten paljon 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X