sormustin - Banneri

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta. 

Teksti sisältää mainoslinkkejä. *

Miia Laakso: #miundesign. Ideoi, suunnittele, neulo ja virkkaa. Gummerus, 2018.

Innostun eri käsityötekniikoista helposti, mutta kolme on ja pysyy kestosuosikkeina: ompeleminen, neulominen ja virkkaus. Ompelua olen varmaan tehnyt näistä eniten ja huomaan siinä tapahtuneen tietyn kehityskulun: teen kaavoista ja ohjeesta ensin tarkkaan. Hiljalleen ohjeet jäävät vähemmälle, mutta teen edelleen kaavoista. Sitten olen alkanut muokata kaavoja, ehkä jopa tehnyt niitä nollasta itsekin ja olen alkanut sooloilla enemmän. Nyt olen neulonut ja virkannut sen verran, että jo jonkun aikaa on tehnyt mieli sooloilla niissäkin. Se on kuitenkin tuntunut vähän haastavalta, kun tuntuu, että kokemusta ei ole vielä riittävästi ja perustiedot erilaisista mahdollisuuksista ovat olleet vajavaiset. Lankatyöt edistyvät usein sen verran hitaasti, että niissä ei viitsi lähteä tuosta noin vain kokeilemaan yrityksen ja purkamisen kautta. Nyt kuitenkin löytyi oiva apuväline sooloiluun – Miia Laakson #miundesign -kirja.

Kirjaa voit tilata esimerkiksi adlibrikseltä*.

#miundesign on mielestäni todella mainio perusteos neulojalle sekä virkkaajalle tai sellaiseksi haluavalle. Kirja on juuri sitä, mitä sen alaotsikko lupaa: ”ideoi, suunnittele, neulo ja virkkaa.” Yli 250-sivuinen kirja koostuu kolmesta osasta. Aluksi-osiossa esitellään sekä neulomisen että virkkauksen perustekniikat. Aloittelijakin pääsee kärryille selkeiden ohjekuvien avulla. Alkuosiosta voi tarkistaa myös, että mitäs erilaisia silmukoiden luomiskeinoja olikaan tai miten voi eri tavoin lisätä silmukoita. Neulonta-osio koostuu pipo-, huppu-, huivi-, kolmiohuivi- briossi- sekä yläosa-aihealueista. Kussakin aihealueessa esitellään eri versioita teemasta sekä pinnoista ja opastetaan kohti omaa suunnittelua. Jokaisessa osassa on myös muutama valmis ohje toteutettavaksi tai suunnittelun tueksi. Kolmas osio on vastaava mutta virkkauksesta. Aihealueet ovat ympyrä, neliö, pussukka, veska ja lätsä. Samalla tavoin niissäkin neuvotaan perustekniikat, niiden sovelluksia sekä muutamia valmiita ohjeita.

Nyt kun käsissä on apu ja ohje, täytyykin seuraavaksi alkaa etsiä inspiraatiota. Onkin yllättävän vaikeaa ihan itse päättää, millainen olisi se mieleinen lopputulos, mitä kohti pyrkiä. Toisaalta kun varastoista löytyy vähän sekalaisia lankoja, onkin kiva lähteä kokeilemaan kirjan ohjeiden avulla, että mitä niistä voisi tehdä ja millaiseen lopputulokseen päätyy. Lopulta vain tekemällä sitä oppii!

 Mutta nyt kiinnostaisi tietää, kuinka monia muita kiinnostaa oman suunnittelun lisääminen neulomis- ja virkkaustöissä. Teetkö mieluummin valmiista ohjeesta vai olisiko hauskaa kokeilla jotain aivan omaa?

Ihanaa viikon jatkoa!

Anni

Kommentit (2)

Mä sain tuon samaisen ihanan kirjan just viime viikolla ja nyt on jo puikoilla neulepaita kirjan ohjeiden mukaan. Mä oon kaivannut myös just tällaista opaskirjaa, kun valmiiden ohjeiden mukaan on monesti menty metsään. Syynä mulla ehkä liian orjallinen ohjeiden noudattaminen. Jo jonkun aikaa oon tehnyt neuletöitä omasta päästä tai osittain ohjeita soveltaen. Taidan jatkaa samalla linjalla 🙂

Kuulostaa hyvältä! Tämä todella tuntuu hyvältä opaskirjalta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X