sormustin - Banneri

Moneen taipuva asu pellavasta ja satiinista

Osallistuin ompeluhaasteeseen, jossa tuli tehdä jotain monipuolista ja käytännöllistä. Tartuin toimeen. Tein peruskaavallani pellavahousut. Laskin vyötäröä 8 cm ja lisäsin housuihin pituutta, muuten en muokannut kaavaani. Kuminauhat lahkeensuihin ja ai kun tuli nätit ja istuvat housut. Vetoketju piileskelee oikeassa sivusaumassa. Sopii kotioloon, kesällä mihin vaan, mutta kun jalkaan laittaa korkkarit ja näyttää housuille silitysrautaa, menevät ne juhlavammassakin hetkessä.

Päätönnä.

Paitakangas on jämää hääpuvustani, jonka tein 5,5 vuotta sitten. Tein paidan tämän kaavan pohjalta, joskin en tehnyt vesiputouksesta niin syvää kuin kaavassa. Pointtina tuossa paidassa on, että sitä voi käyttää kummin päin tahansa. Vesiputous sopii pääntieksi taakse tai eteen. Nopea ja hauska ommeltava. Tuli taas harjoiteltua käsin ompelemista, kun satiiniin tuo koneommel ei tikkaukseksi mielestäni sovi niin hyvin.

Pään kera.

Nyt kohti unten maita ja uutta viikkoa!

Anni

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Kiitos!

Avatar

Aiiivan ihanat molemmat! Ompelisipa joku nuo mullekin!

Avatar

Kuule eikun vain housujen peruskaavaa piirtämään! 😉

Avatar

Voi jehna, miten upeat housut!

Avatar

No kiitti 🙂

Avatar

Käytännöllistä ja tyylikästä. Tykkään!

Avatar

Jei!

Avatar

Hyvin tehdyt, kumpikin – ja sopivat tyylikkäästi yhteen! 🙂 iso peukku!

(Äh, voi kateus, milloin sitä itse vihdoin uskaltaisi alkaa opettelemaan hyvien housujen tekemisen? Olen ommellut lähinnä vain lököttäviä olo- ja yöhousuja :D)

Avatar

Housun kaavan tekeminen oli yhtä tuskaa, sain ommella aika monet protohousut. Mutta se kannattaa! Ja kaikilla se ei ole niin kinkkistä!

Kiitos!!

Avatar

Aivan upea asu! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä