sormustin - Banneri

Luin eräästä naisesta (myöhemmin huomasin, että heitähän on monia), joka käytti vuoden ajan samaa mekkoa vastustakseen tätä kulutusjuhlaa, jota länsimaissa vahvasti eletään. Vuoden jälkeen nainen kyseli läheisiltää ja kovin moni ei ollut edes huomannut, että hän käytti samaa mekkoa joka ikinen päivä, koska hän asusti mekon aina eri tavoilla. Mietin, millainen olisi mekko, jota voisin käyttää päivittäin ja jota olisi helppo asustaa eri tavoin. Kangaslaukustani löytyi sopiva pehmoinen musta trikoo ja tein siitä itselleni mekon. En aio ottaa itselleni haastetta käyttää vuoden jokaisena päivänä tätä mekkoa, en usko, että pystyisin siihen, mutta olkoon tämä kädenojennukseni sille ajatukselle, että yksinkertaiset vaatteet kestävät aikaa ja asustaminen vaikuttaa paljon – blingiä kaulaan ja korkkarit jalkaan, niin juhliin, lipokkaat jalkaan ja rennompi laukku, niin arkeen. Hurraa monikäyttöisille vaatteille!

Alussa puhumani naisen nimeä en muista, mutta yhdestä vastaavasta voi lukea täältä – http://www.theuniformproject.com/

Olen ottanut itselleni haasteen ommella mahdollisimman paljon kesä-heinäkuun aikana. Ongelmahan on se, että kankaita on kertynyt taas aivan liikaa eikä ikuisuusprojektini (kaikkien kankaiden tulisi mahtua yhteen matkalaukkuun) valmistu ikuna. Mekko vähensi hieman ja piknik-peitto aika paljon lisää ja parit muutkin projektit ovat työn alla eli toivottavasti tiedossa on paljon ompelupostauksia.

Hymyin, Anni

Kommentit (6)

Aijettä on kutkuttava haaste. Miten olis vaikka kerran tai kaksi viikossa sama vaate? Lasten kanssa tuota likaa ja (tuska)hikeä tulee niin, että saman vaatteen pitäminen joka päivä tuntuu mahdottomalta.

Siis apua mikä tavoite!! Kankaat yhteen matkalaukkuun!?! Mun realistinen kankaanvähennystavoite voisi olla alle 10 muuttopahvilaatikollista…

Voisi. Voisi olla, jos uskaltaisin tehdä tavoitteita sen suhteen. 😀 Harmittaa kamalasti, kun tosi monesta kankaasta mulla on kristallinkirkas visio (tai pari), mut ei vaan ikinä aikaa tehdä asialle mitään. Talvella olis jotenkin ollut aikaa tehdä, mutta me ei olla pidetty yläkerrassa lämpöjä, ni siinä 13 asteessa ahteri huurtuu äkkiä ja näpit niin jäässä ettei nuppineulat pysyneet sormissa. Luovutin. Mut ehkä joskus mulla on aikaa. Kankaat ei onneksi mene pahaksi. 🙂

Thahaa, sullakin on siis tavoite jos toinen edessä 😀

Vau! Ihana tavoite ja mahtava idea. Hurjan kaunis tuo mekkosi ja varmasti toimii tilanteessa kuin tilanteessa. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X