sormustin - Banneri

Kun vuosia sitten näin kierrätykseen menevän mummini valtavan nahkatakin, näin silmissäni heti nahkahameen. Materiaalia ainakin riittäisi, sillä takki oli valtava – kultainen mikä-lie-runsauden-vuosikymmen. Tammikuussa vihdoin otin sakset ja takin kouraan. 

Toisesta hihasta (!) sain takakappaleen – niin leveät hihat takissa oli. Olin rontti mennyt jo tuhoamaan toista hihaa muihin käsitöihin, niin hameen etukappaleen jouduin kokoamaan takin takakappaleesta lisäten hieman puuttuviin kohtiin nahkaa. Ylimääräisiltä saumoilta vältyin tekemällä vyötärökaitaleen kaarevasta ripsinauhasta sekä tekemällä helmapäärmeen liimaamalla. Alla oleva vuori pitää huolen, ettei hame tarraannu kiinni sukkahousuihin.

Projekti yllätti haastavuudellaan. Nahkaa ei voi pahemmin silitellä, ainakaan kotikonstein. Nahkaa ommellessa täytyy myös osua kerralla oikeaan, sillä virheet näkyvät heti. Lopputulos kuitenkin palkitsee, sillä hame on aivan ihana päällä. Nahka on todella laadukasta sekä pehmoista ja sitä tekisi mieli hipelöidä jatkuvasti. Hame joustaa sopivasti ja on näin ollen päällä kuin toinen iho.

Ja vielä pikkukurkkaus lähtökohtaan. Väitän, että tuon materiaalin nykyinen muoto on aika lailla vetävämpi kuin tuo jättirotsi.

Täällä viikko onkin kulunut enimmäkseen sairastupahengessä. Nyt toivottavasti kohti terveempiä päiviä ja viikonloppua!

Anni

Kommentit (8)

Nää on niitä hyviä! Siitä tuli tosi hieno.

Oi miten ihana!! Jospa tämä inspirois mua viimein muokkaamaan loppuun äidin vanhan nahkahameen. Se on kans ihanaa pehmeää nahkaa, mutta ihan väärän kokoinen ja -mallinen… Sannan kanssa samaa mieltä, että upeasti sopii sulle ja tyylillä osaat kantaa 🙂

Kiitos! Kannattaa jatkaa, lopputulos palkitsee!

Uu mama! Tää on tosi hieno. Sopii sulle upeasti. Nahkahame on kyl semmonen vaatekappale et ei sovi ollenkaan kaikille. Tekee pahimmillaan tosi mauttoman näköiseksi. Mut sulle sopii. Jotenkin sussa on semmoista luontaista eleganssia et näyttäisit hyvältä jätesäkissäkin. Vähän vain punaa huuliin ja siinäpä se! 🙂 Tosi tyylikkään hameen oot kyl tehnyt. Nahka on minustakin ihana materiaali. Viimeisimmän kirpparirotsin oon käyttänyt jo kohta viimeisintä murua myöten. Laukkuihin, vaatteiden viimeistelyyn jne.

Kiitos kovin sanoistasi! Huvittavaa on, että mulla yleensä aina on huulipunaa, mutta nyt on niin talven kuivattama iho, etten pysty käyttämään. Nahka on ihanaa, varsinkin sellainen vanha ja pehmoiseksi kulunut!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X