sormustin - Banneri

En ole luonteeltani sellaista tyyppiä, että minun pitäisi hankkia saati tehdä jokaisiin juhliin uusi mekko. Mielestäni se nyt vain on rahan sekä luonnon tuhlausta ja olenkin elämäni juhlista suurimman osan mennyt samassa mekossa. Taukoa kun pitää välissä, mekko tuntuu aina uudelta ja ihanalta. Omien lasten ristiäiset ovat kuitenkin toinen juttu. Kovin moni mekko ei ole helppo imettämisen suhteen ja koska perhejuhlat ovat niitä albumiin päätyviä, en halua näyttää täysin samalta jokaisten ristiäisten kuvissa. Esikoisen juhliin tein ensimmäisen imetyskelpoisen mekon. Keskimmäisen juhliin löysin kaapistani mekon, jossa pystyisi joten kuten myös imettää. Nyt päädyin käyttämään tuubimekkoa (joka on muuten todella kätevä, koska toimii raskaana ja ei-raskaana, paitana, mekkona, minihameena, aluspaitana, melkeinpä minä vain) ja tekemään siihen päälle pellavapaidan, jota voi käyttää myös sitten siistimpänä paitana arjessa tai juhlavampien asusteiden kera juhlassa.

Sade-kaava on erottuu muista helposti hihojensa ja selkäpuolensa ansiosta.

Kuten marraskuussa kirja-arvostelussa kerroin, rakastuin täysin Namedin eli Saara ja Laura Huhdan kirjaan Breaking the Pattern. Ihania, graafisia ja selkeälinjaisia kaavoja! Päädyin valitsemaan Sade-paidan ristiäisiin. En kuitenkaan malttanut olla tekemättä kaavaan pieniä muutoksia. Olen erityisesti käsistäni vilukissa, joten en voinut kuvitella tekeväni halkiollisia hihoja. Siispä vedin hihan kaavat yhteen. Samaa muotokieltä sain olalle tekemällä ison laskoksen ylimääräisestä kankaasta. Halusin samaa muotokieltä olkapäältä myös ranteisiin, joten rypytysnauhan sijaan ompelinkin päärmeeseen kaksi napinläpeä ja napin. Kun molemmat napinlävet kiinnittää nappiin, tulee kaunis laskostus hihansuillekin. Pellava laskeutuu nätisti ja kun laskokset ovat eri kohdissa olalla ja ranteessa, kangas tekee kauniin vedostuksen koko hihaan. Toiset hieman pienemmät muutokset paitaan oli piilottaa pääntien kanttaus pääntien taakse sekä korvata helman satiininauha kuminauhalla. Kun helmassa on kuminauha, saa paidan kätevästi ylös imettämistä varten eikä tarvitse härveltää takana olevan rusetin kanssa.

Päällekkäin asettuvat takakappaleet ovat ihana katseenvangitsija, mutta ne tuovat paitaan myös mukavaa ilmavuutta.

Tykkään paidan mallista aivan suunnattomasti, hihat on lemppariosani ja tykkään paidan löysästä ja lyhyestä mallista. Selkäosa on myös aivan ihana ja kaikessa yksinkertaisuudessaan tekee paidasta persoonallisen ja muista erottuvan. Haaveilen korkeista farkuista, joiden kanssa tämä paita olisi aivan helmi. Paitahan on mallina lyhyemmänsorttinen eli matalampien farkkujen kanssa en tätä pitäisi. Ehkä odotan hetken, että kroppa palautuu synnytyksestä ja sitten käyn housujen kaavojen metsästykseen.

Ihania talvipäiviä!

Anni

Kommentit (2)

Onpa kyllä kaunis paita! Sopii sinulle ihanasti. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X