sormustin - Banneri

Minulta pyydettiin sipulipussia ja aloin etsiä sopivaa ohjetta. Ei vaan millään tahtonut löytyä kivaa! Sipulipussit olivat lähes aina virkattuja tai solmuista tehtyjä eikä ne houkutelleet. Sipuleista lähtee lähes poikkeuksetta kuoria irti, enkä tykkää, kun ne levahtavat pöydille ja ties minne verkkopusseistaan. Heräsi ajatus sipulipussista, joka olisi vähän kiinteämpi kuin ne solmuversiot, mutta kuitenkin kevyt, ilmava ja hengittävä. Sipulipussin suuaukko saisi olla myös ilman kiristysnauhaa, ne kun ovat usein tiellä. Pussi voisi toimia kuin katiska – sipulit olisi helppo sinne sujauttaa, mutta ne eivät itsestään sieltä tulisi pois. Siispä suunnittelin neulotun sipulipussin!

neulottu sipulipussi

Neulo sipulipussi näin

Tarvitset Katia linen – lankaa (50g/120m) tai jotain vastaavaa puuvilla- tai pellavalankaa

Sukkapuikot nro 3 ja nro 9

Luo ohuemmille sukkapuikoille 36 silmukkaa. Neulo pyörönä 1o 1n -joustinneuletta yhteensä 20 kerrosta. Vaihda työhön paksut puikot ja aloita sileä neule. Neulo sileää 20 kerrosta.

Kavennukset:

*Neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen, minkä jälkeen neulo 4 silmukkaa.* Toista *-* yhteensä kuudesti. Neulo neljä kerrosta oikein.

*Neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen, minkä jälkeen neulo 3 silmukkaa.* Toista *-* yhteensä kuudesti. Neulo kolme kerrosta oikein.

*Neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen, minkä jälkeen neulo 2 silmukkaa.* Toista *-* yhteensä kuudesti. Neulo kaksi kerrosta oikein.

*Neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen, minkä jälkeen neulo 1 silmukka.* Toista *-* yhteensä kuudesti. Neulo yksi kerros oikein.

Neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen kuudesti. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele.

neulo sipulipussi

Sipulipussista tuli niin kiva, että taidan neuloa sellaisen meillekin. Enkä meinannut itsekään uskoa, mutta pussinsuun resori on sen verran tiukka, etteivät sipulit sieltä tipu pois, ainakaan helposti. Sipulipussi siis toimii! Ja tokihan pussin suulle voi lisätä myös kiristysnauhan, jos resorin pitävyys arveluttaa.

 

Mukavaa viikonloppua!

Anni

 

PS. Jos kaipaat lisää neulottavaa keittiöön, kokeile näitä helppoja neulottuja kurpitsoja!

Kommentit (2)

Totahan voisi käyttää myös kestopussina, kun ostaa sipuleita kaupasta, jos siis ostaa irtosipuleita 🙂

Toki ja toimii kestohedelmäpussina muillekin hedelmille ja vihanneksille 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X