sormustin - Banneri

Tip tap! Tontuilla pelottelu ja kiltteyteen patistelu ei ole minun juttu, vaan tontut on ihanaa leikkiä, joka saa hyvälle mielelle. Pieniä hiippalakkeja on hauska bongailla sieltä ja täältä! Tonttulakki valmistuu helposti kuumaliiman avulla vaikkapa huovasta – katso nopea ohje täältä  – mutta nyt innoistuin myös neulomaan näitä! Tonttulakki valmistuu nopeasti paksusta langasta ja puuhelmen sekä villaa lisäämällä tonttulakista saa soman tontun.

neulottu tonttulakki

Neulottu tonttulakki

Tarvitset

  • Lankava Into (väri 4529) -lankaa
  • Sukkapuikot 5-6 tai käsialan mukaan
  • Puuhelmi
  • Idänkehräämö Villatopsi -villaa

Luo sukkapuikoille 4s/puikko eli yhteensä 16 silmukkaa.

Neulo sileää neuletta 6 kerrosta.

Kavennuskerrokset: Neulo 2. ja 4. puikkojen kaksi viimeistä silmukkaa yhteen. Neulo kaksi välikerrosta. Toista kavennukset ja kaksi välikerrosta. Jatka näin, kunnes silmukoita on enää 4 jäljellä. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi. Päättele tonttulakin kärjen lanka.

tonttu ohje

Päättele myös tonttulakin reunan lanka, lisää päätellessä puuhelmi lakin reunaan keskelle. Vedä villatopsista pidempi sekä lyhyempi suikale. Solmi ne keskikohdistaan langalla. Vedä solmimislanka tonttulakin sisäpuolelle ja sujauta langanpäät lakin taakse keskivaiheilta ulos ja solmi päät yhteen ripustuslangaksi. Pyöräytä lyhyemmät villankärjet viiksiksi. Letitä ja asettele muu parta kohdilleen.

tonttu villasta ja tonttulakista

 

Tällainen tonttulakki ja tonttu sopii kuuseen, mutta voisi tällaisen sujauttaa vaikkapa myös glögipullon korkin ympärille tai kranssiin – joskin ulkona linnut saattavat varastaa partavillat pesän pehmikkeeksi!

 

Neulottu tonttulakki on osa käsityöblogien joulukalenteria. Joulukalenteria voit seurata #kässäjoulukalenteri22 -tunnisteella, mutta löydät joulukalenteriin osallistuvat blogit myös alta. Joulukalenteri-blogit ja muut käsityöblogit uusimpine postauksineen löydät myös Käsityöblogit -facebookryhmästä

4.12 Sormustin
13.12 Madam B.C
21.12 Madam B.C
Tonttuillaan!
Anni
facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X