sormustin - Banneri

Aurinko on paistanut ihanasti ja lumituuli tuivertanut uusia kinoksia. Talvi on parhaimmillaan. Vielä ei kesä ole mielessä, vaan iltaisin käsiin etsiytyy neuletöitä. Viime viikolla arvostelin Muita ihania -käsityökirjan ja siitä kirjasta aloitin heti kirjan saatuani Maijun kirjoneulekaulahuivin. Ajattelin hävittää kirjoneulekaulahuiviin monta jämäkerää. Siinä neuloessani kuitenkin alkoi kuviot näyttää niin herkullisilta ja samalla olohuoneen sohvatyynyt niin tylsiltä, että päätin vaihtaa kaulahuiviajatukset tyynyajatuksiksi. Ensimmäinen tyyny valmistuikin aika ripsakasti, selkeän simppelit kirjoneulekuviot syntyivät kuin itsestään. Sadalla silmukalla tuli sellainen 30×30 cm tyyny. Seuraava voisi olla ehkä vähän isompi! Niin, lisäähän näitä on ilman muuta tehtävä, valmiita kirjoneulekuvioita löytyy kirjasta vielä lisää.

Jämäkerien tuhoamisajatukseni toimi, ainakin yksi jämä meni kokonaan ja monta jämää sain pienemmäksi. Mustan ja harmaan seuraksi sopi oikein loistavasti kasvivärjätyt keltainen (koivua) ja beige (avokado). Nämä värit voisivat toistua seuraavassakin tyynyssä.

Tähän samaan syssyyn ajattelin kertoa viime aikojen pohdintojani. Nimittäin olen pohtinut paljon niin omia kuin läheistenikin vahvuuksia. Olen tentannut viisivuotiaaltanikin, että missä Sinä olet Sinun mielestäsi hyvä ja miksi ajattelet niin. On ollut hauska myös kuulla lapsen näkemyksiä siitä, missä me aikuiset olemme hyviä. Vaan mikä ihme siinä on, että aikuisille tämä kysymys tahtoo olla aika paljon vaikeampi. Kun sanotaan, että ”vau oletpa tehnyt hienosti”, vastataan, että ”noh eihän tämä nyt mitään”. Ja kun kysyn, missä sinä olet hyvä, vastaus onkin aikamoisen puntaroinnin takana eikä tule kuin tykinsuusta kuten viisivuotiaalla, että ”jalkapallossa, tanssimisessa ja käsityökerhossa” (=hänen harrastuksensa).

Haluaisin, että ihmiset näkisivät itsessä hyvää. Kun näkee hyvää itsessä, on helpompi nähdä sitä myös muissa. Joten kerro minulle, missä sinä olet hyvä. Vastanneiden kesken arvon Muita ihania -käsityökirjan!

Eli:
Arvontaan voi osallistua lauantaihin 31.3.2018 asti.
Voit osallistua arvontaan kirjoittamalla tähän blogipostaukseen kommentin, jossa vastaat kysymykseen: missä sinä olet hyvä?
Palkintona on käsityökirja Muita ihania. Lempeä ja hulvaton käsityökirja.
Arvon kirjan sunnuntaina 1.4.2018 ja kerron voittajan tässä postauksessa.

Ihanaa viikkoa! Odotan innolla vastauksianne!

Anni

Ps.
Ja hei! Arvontaa löytyy tämän illan aikana myös Sormustimen facebookista sekä instagramista, joten käyppäs osallistumassa sielläkin!

EDIT
Arvonta on suoritettu ajallaan, mutta siitä informoimaan pääsin vasta nyt. Voittajaksi osui Pikku Akka – onnittelut!

Kommentit (36)

Olen hyvä ratkomaan ja purkamaan, setvimään sotkuisia lankoja ja sottailemaan niistä jotain muuta kuin alunperin suunnittelin.

Olen vuosia opetellut, että aina ei tartte tehdä jotain, joten olen nykyään aika hyvä olemaan ihan jouten 🙂

Olen hyvä käsitöissä, askartelussa ja kuuntelemisessa. Paras olen äitinä. Jopa jo aikuisten lastenikin mielestä.

Olen taitava monenlaisissa käsitöissä. 🙂
maikku_5(at)netti.fi

Olen hyvä ihmisten tapaamisessa ja uusiin ihmisiin tutustumisessa.

Olen hyvä keksimään kaikenlaista uutta 😌

Olen hyvä tekemään suunnitelmia ja joustava niiden muutamisessa. ��

Kyllähän se meinaa olla vaikeaa kehua itseänsä,vaikka ihan jokainen meistä on hyvä jossain. Itse olen hyvä järjestelemään tavaroita ja olen taitava aika monenlaisissa käsitöissä. Olen ihastellut tuota kirjaa,oispa kiva voittaa se!

Olen hyvä innostumaan! Ja olen hyvä tekemään käsitöitä! Olen hyvä menttaalisti lahjomaan itseäni!

Olen hyvä organisoinnissa ja suunnittelussa! Osaan myös neuloa hyvin sukkia mutta neuleohjeiden lukutaito on surkea! Voisin tästä kirjasta harjoitella! Olen myös hyvä äiti ja lähes täydellinen vaimo ��
nina.antikainen1@gmail.com

Oon hyvä tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa, en hermostu helpolla, oon nopea oppimaan. Käsitöissä oon kohtuullisen hyvä, mutta haluaisin olla parempi 😀
maimyx@gmail.com

Olen hyvä luovissa asioissa ja vaimoudessa.
Se, että on hyvä jossain ei ole ylpeilyä, se on fakta. Jokainen on hyvä jossain, jokaisella on oma lajinsa jossa loistaa. muotoiltua at gmail.com

Olen hyvä ideoimaan ja suunnittelemaan, vielä kun saisi saman taidon toteutuksen puolelle��

Olen hyvä kuuntelemaan.
s.kansakoski(at)luukku.com

Minä oon hyvä löytämään ihmisistä ja asioistakin hyviä puolia.
Oon myös hyvä tekemään käsillä kaikkea.. 😀 oon myös hyvä äiti mielestäni<3

Minä oon aika hyvä virkkaamaan 🙂 Haaveilen, että olisin joku päivä yhtä taitava ompelemaan ja neulomaan.

Olen tosi hyvä käsitöissä ja organisoinnissa/järjestelyssä/suunnittelussa.

Mä oon hyvä jaksamaan kärsivällisesti loppuun isojakin projekteja mm. käsitöissä! Hieno tyyny tuli! katarimaria@iki.fi

Osaan nauttia pienistä asioista. Käsillä tekeminen tuottaa suurta iloa.

Olen hyvä neulomaan kirjoneuletta, kun käsityöblogista on kyse niin tämä tuli ensimmäisenä mieleen.

Olen maailman paras äiti lapsilleni, hyvä ystävä läheisilleni, hyvä kuuntelija ja tukija toiselle.

Hmmm… kyllä kai sitä jokainen on aika hyvä monessa. Näissä käsitöissä olen tietenkin hyvä, kun täähän on ihan mun mieliharrastus. Sitten olen hyvä olemaan hermostumatta. Sitä olen paljon treenannut. Olen ajatellut, että se on tärkeä taito omien lasten kanssa. Olen hyvä laittamaan kotia juhlakuntoon. Nyt on pääsiäisvalmistelut hyvällä mallilla. Mieskin sanoi eilen, että ei kai ihan kaikkia juhlia tarvi niin isolla volyymilla vetää. Tässäpä kolme asiaa, joissa koen olevani hyvä. 🙂

Arpa kuule osui sinun kohdallesi 🙂

Olem ainakin omasta mielestäni hyvä käsitöissä, kaikenlaisissa. Jos jotain ei osaa se opetellaan.

Mä olen hyvä (joskus ehkä liiankin) joustamaan 😀

Olen hyvä virkkaamaan pehmo-eläimiä ja siitä onkin tullut mukava eläkepäivien harrastus. Lisäksi ole hyvä tulemaan toimeen melkein kaikkien ihmisten kanssa, se on tulosta vuosikymmenien asiakaspalvelutyöstä =)

Olen opetellut kaikenlaisia käden taitoja, luovuutta ja ideoita riittää. Nätti tyyny, värjätyt langat ovat kauniita. Irmeli

Olen hyvä ruoanlaittaja ja kätevä käsistäni!

Askartelussa olen ehkä hyvä
Aloitin myös neulomisen uudelleen ja aion tulla hyväksi sukkien neulojaksi. Tuo kirja olisi kiva. Liisa liisa.palola@gmail.com

Olen hyvä opettelemaan uusia kädentaitoja ja pysyn hyvin nuotissa laulaessani 😀

waapukkainen, anoli(a)hotmail.fi

Mä olen kyllä hyvä näissä käsitöissä, ja haaveilen että voisin olla vieläkin taitavampi. Ajattelen monesti että jos ehtisin enemmän tätä harrastaa, kehittyisin. Mutta hei, eikai se tahti merkkaa mitään? Kehitystä tapahtuu hitaastikin, pitäisi vaan osata olla kärsivällinen!

-Saara-

saara.lahtivirta@gmail.com

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X