sormustin - Banneri

Vauvan sukat. Vauvan pipot. Ne ovat kenties klassisimpia lahjoja, joita vauva syntyessään saa eikä suotta, sillä nehän ovat nopeita ja helppoja tehdä sekä tarpeellisia. Joskus lapsia edeltävänä aikana ihmettelin, miksi piposta ja sukista toistuu usein erityisesti kaksi mallia. Nyt tiedän! Ne nimittäin ovat ne parhaat!

vauvan_myssy

Vauvan kypärämyssy on paitsi helppo neuloa myös todella kätevä käytössä.

Vauvan tasona neulottava myssy on aivan ykkönen. Erityisesti keskimmäinen lapsemme oli aikamoisen pyöriväpäinen eikä mikään hattu tai myssy tuntunut pysyvän vauva-aikana päässä. Paitsi tämä perinteinen kypärämyssy. Keskimmäisen aikainen myssy kului käytössä kovasti ja reikäkin siihen tuli, joten neuloin jo viime talvena kuopuksellemme tämän yksilön pehmoisen suloisesta Vikingin  Alpaca Silk -langasta. Kävi kuitenkin niin hassusti, että myssystä tuli valtava, joten se pääsee vihdoin tänä talvena käyttöön. Ohje kypärämyssyyn löytyy täältä.

junasukat

Junasukat pysyvät hyvin jalassa ja ovat helpot pukea.

Toinen klassikko on junasukat. Junasukkien tarina on äärimmäisen liikuttava – vanha käsityönopettaja purki omasta neuletakistaan lankaa vauvan sukiksi, jotka neuloi junamatkalla tossuttomalle vauvalle sotaa paetessa alkuvuodesta 1940. Nämä sukat ovat todella hyvät jalassa. Ne on helppo pukea vauvan jalkaan ja ne myös pysyvät rimpuilevajalkaisenkin vauvan jaloissa. Itse en pidä kauheasti junasukkien muotokielestä, kauniimpiakin vauvan sukkia olen nähnyt, vaan käytännöllisyys voittaa minulla nykyisin – näitä parempiin sukkiin en ole törmännyt. Nämä junasukat tein Katia yarnsin Merino Baby -langasta. Ohje junasukkiin löytyy täältä.

vauvan myssy

Hyvin ovat unet maistuneet vauvan myssyssä ja varpaatkin pysyneet lämpiminä!

 

Onko teiltä löytynyt näitä klassikkoja? Entä onko mielessäsi vielä joku vauvan neule, joka ansaitsisi klassikko-maininnan?

Paukkupakkasia odotellen, Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X