sormustin - Banneri

Löysin kirjakaupasta alennuksesta isoja puuhelmiä. Vaikka yritän (aina ja yhä) rajata kässämatskujani, en voinut vastustaa helmien ostamista. Pian syntyikin idea pinterestin siivittämänä ja aloitin nutturapää-avaimenperien maalaamisen!

avaimenperä puuhelmistä

Vinkit avaimenperä-nutturapään tekemiseen

Nutturapäähän tarvitsee isomman (tässä halkaisija 40 mm)  ja pienemmän puuhelmen (tässä halkaisija 15 mm), avainrenkaan tai lukon ja paksua narua. Pienemmästä helmestä tulee oiva nuttura, isompaan saa maalattua kasvot. Lakkaamattomia puuhelmiä ei kannata käydä piirtämään tussilla – tussi lähtee leviämään, joten maalasin helmet akryylimaaleilla. Huomasin aika pian, että toisin kuin tässä kuvassa, kannattaa aloittaa maalaaminen kasvoista. Luonnostelu kannattaa tehdä lyijykynällä, se irtoaa kumilla helposti. Jos kasvot menee pilalle, on kasvot mahdollista tehdä toiselle puolelle helmeä ja pilalle menneet kasvot piilottaa ”tukkamaalauksen” alle. Laitoin helmet maalauksen ajaksi kynän tai sukkapuikon päähän, jolloin maalaaminen oli helppoa, kun helmi pysyi tukevasti paikoillaan.

avaimenperä puuhelmistä

Avaimenperä kootaan näin: leikkaa paksusta narusta reilu pätkä ja taita se kahtia. Pujota avainrengas tai lukko narun keskelle, sitten pujota molemmat langat nutturahelmen sekä päähelmen läpi. Lopuksi solmi narut paksulla solmulla päähelmen alle.

avaimenperä puuhelmistä

Aika söötti avaimenperä-kööri tuli! Innostuin tekemään näitä kokonaisen sarjan, näitä lähteekin pikkulahjoiksi ja toki myös itselle käyttöön!

 

Anni

facebook | instagram

Kommentit (2)

Ihana idea! Nää toimisi hyvin lahjojen mukana, avaimenperille on aina tarvetta ja varsinkin nuo värikkäät ilahduttavat ketä tahansa. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X