Sormustin - Hero Header

Nyt on aika valmistaa löylytuoksu-pussit koivunlehdistä

Viime jouluna haikailin koivun tuoksua joulusaunaan. Mietin myös silloin, että olisipa ollut kiva antaa lahjaksi löylytuoksu-pusseja. Nyt olen oikeaan aikaan liikkeellä! Keräsin juhannuksena lehdet löylytuoksuja varten ja näin on ensimmäiset joululahjatkin valmiina. Pusseihin saa kulutettua jämätilkkuja, ne valmistuvat nopeasti ja kustannukseksi ei jää juuri mitään. Mukava lisänä on se, että tämä lahja on käyttöön tuleva ja kuluva!

löylytuoksu

Haluatko tehdä enemmänkin lahjoja itse? 50 diy-(joulu)lahjavinkkiäni löydät täältä!

Vinkit löylytuoksu-pusseihin

Koivunlehdet on hyvä kerätä viimeistään juhannuksen tienoilla, jolloin lehtien tuoksu on voimakkain – mikään ei tosin estä keräämästä lehtiä myöhemminkin. Muistathan, että lehtiä ja oksia saa kerätä puista vain maanomistajan luvalla! Levittelin lehdet uuninpelleille ja laitoin ne saunan lauteille saunan lämmittämisen ajaksi – kuivia lehdistä tuli todella joutuisasti.

kuivatut koivunlehdet

Asetin kaksi kangastilkkua päällekkäin ja tähti-mallin kankaiden päälle. Ompelin tähden ympäri lähes kokonaan. Sitten neula alas, paininjalka ylös ja täytin tähden kuivilla koivunlehdillä. Tämän jälkeen ompelin tähden loppuun. Lopuksi leikkasin ylimääräiset kankaat pois. Harkkosaksia käyttämällä reunoista tuli myös aika kivat. Ja näin löylytuoksu on valmis!

löylytuoksu-pussit valmistus löylytuoksu-pussit valmistus

Ota kuivatut koivunlehdet käyttöön näin

Löylytuoksu-pussi laitetaan kuumaan löylyveteen likoamaan siksi ajaksi, kun sauna lämpenee. Muista ottaa pussi pois vedestä ennen löylyjä, ettei tule vahinkoja!

tuoksupussi

 

Joko sinä olet aloittanut joululahjojen valmistamisen? Nyt on ainakin hyvin aikaa valmistautua!

 

Seuraa käsityömatkaani myös instagramissa sekä facebookissa!

 

Anni

 

 

Kommentit

2 kommenttia
Anni Ignatius

Tuo onkin hyvä idea!!

Avatar

Mites tuon kuluvan lahjan hävittäminen? Jos olisi esim. nauhalla suljettava, lehtiroskan voisi ravistaa biojätteeseen ja kangaspussin voisi käyttää uudelleen 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä