sormustin - Banneri

Moni pohtii tässä joulun alla, mitä ihmettä lapsille lahjaksi, oli kyseessä sitten omat, sukulais- tai kummilapset. Itse pohdin lahjakysymystä tavaratulvan näkökulmasta, kaikilla kun on jo kaikkea. Tykkään lahjoilla myös rohkaista kädentaitojen ja yhdessä tekemisen pariin. Erilaiset origami-paketit ovat kätevä ratkaisu lahjapohdintoihin: niihin sisältyy (yhdessä) tekemistä, ne menevät valmiinakin pieneen tilaan ja origameilla voi leikkiä, kunnes ne menevät rikki ja paperinkeräykseen.

paperisaurus origami

Origami valmiista kuviopapereista on upea

Oululaisessa sympaattisessa paperitarvikeliikkeessä, Paperisauruksessa, on ihan ”nextin levelin” origami-paketteja. Kyseessä ei ole vain yksiväriset origamipaperit, vaan tarkoin kuvioidut paperit, jolla valmistuu mitä upeampia origameja. Paketteja löytyy moneen lähtöön: dinosauruksia, merieläimiä, maatilaneläimiä, söpöjä eläimiä ja hassuja kissoja.

origami eläin dinosaurus askartelu

Dinosaurus-origamit olivat aikamoinen taidonnäyte tällaiselta origami-ummikolta. Kuvalliset ohjeet olivat kuitenkin hyvät ja papereissa olevat apuviivat varmistivat, että taitokset tulevat oikeille kohdille. Japanin(?)kieliset tekstit kauhistuttivat aluksi, mutta lopulta kuvia seuraamalla pärjäsi oikein hyvin. Numerot ovat samat kuin meilläkin, joten ohjeen numeron ja paperitaitoksen numeron avulla viimeistään selvisi taitosten oikeat kohdat. Dinosauruksista syttyvä neljävee katsoi haltioituneena vierestä, kun taittelin dinosauruksia. Nämä dinot eivät siis sovellu ihan pienille tehtäviksi, mutta hauskaa yhdessä tekemistä se silti oli – lapsi sai tehdä simppelimmät taitteet aikuisen avustuksella ja paineli taitoksia tiukemmiksi.

dinosaurus askartelu

Paperintaittelulla hauska leikki

Itse olen mieltänyt origamiksi vain ne joutsenet ja muut taiteltavat hahmot, mutta origami voi olla myös hauska leikki. Kolmasluokkalainen innostui kovasti kettu- ja pupu-origamien lisäksi näistä kissa-hassutteluista. Paperin alaosaa taittelemalla saa muutettua kissan ilmettä. Tämä origami-paketti oli muuten ihanan paksu – näistä riittää taiteltavaa pitkäksi aikaa.

origami leikki

Paperisauruksen verkkokauppa toimii netissä, mutta ehdottomasti seuraavalla Oulun reissullani haluan pistäytyä Paperisauruksen herkullisen näköisessä kivijalkakaupassa, joka sijaitsee Oulun keskustassa. Paperisauruksesta löytyy origamipakettien lisäksi paljon muitakin paperitarvikkeita kuten washi-teippejä, kalentereita ja erilaisia kyniä – kannattaa käydä kurkkaamassa, mitä kaikkea siellä onkaan!

Voit osallistua Paperisauruksen kanssa järjestettävään arvontaan instagramissani.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X