sormustin - Banneri

Paljon voi paikata ja korjata, jos vain siihen jaksaa ryhtyä. Usein korjattavan eteentullessa helpompaa on heittää tuote kokonaan pois ja hankkia pränikkää kuin käydä korjaamaan. Ystäväni perusti viime keväänä Askeltamon eli yrityksen, joka ostaa ja myy käytettyjä sekä uusia paljasjalkakenkiä. Paljasjalkakengät veivät minun sydämeni reilu vuosi sitten ja olin todella iloinen, kun löytyi tällainen juuri käytettyihin paljasjalkakenkiin keskittyvä yritys ja vielä ihan tästä omalta kylältä Mikkelistä ja omasta kaveripiiristä. Kiertotalous on koko ajan tärkeämpää ja haluan kiertotalouteen rohkaista ja itsekin sitoutua, siksi haluan Askeltamoa tuoda esille myös täällä blogissani.

Koodilla sormustin15 saat 15% alennuksen Askeltamon käytetyistä kengistä. Alekoodi on voimassa 9.8-13.8.2023 

korjatut paljasjalkakengät

Askeltamo on verkkokauppa, josta voit ostaa käytettyjä paljasjalkakenkiä. Valikoimasta löytyy myös jonkun verran uusia paljasjalkakenkiä sekä kenkienhoitotuotteita.  Jos taloudestasi löytyy pieneksi tai käyttämättä jääneitä paljasjalkakenkiä, niin Askeltamo myös ostaa käytettyjä paljasjalkakenkiä. Tämä second hand ei siis velvoita kenkien myyjää tilikausiin tai myyntiaikoihin, vaan Askeltamo ostaa ne suoraan, huoltaa ja myy paljasjalkakengät eteenpäin uudelleen käytettäviksi. Tässä kohtaa Askeltamon Elisa kyselikin minulta kenkien korjausten kanssa apua. Monesti kengissä oli paljon hyvää, ehjää ja toimivaa, mutta jokin kohta, joka on rikki. Monet korjaukset sujuvat helposti ja vähällä vaivalla, mutta otin nämä – ehkä hurjimman näköiset – kengät korjattavaksi ja niiden korjausprosessin teillekin nähtäväksi, koska olihan tämä mielenkiintoinen korjattava!

Korjataan koiran pureskelemat paljasjalkakengät

Nämä kengät on Askeltamon omistajan omat paljasjalkakengät, joiden kohtaloksi kävi koiranpentu – näistä oli natusteltu ensin kengännauhat, sitten kenkien läpät. Muuten kengät olivat aivan mainiossa kunnossa pohjastaan ja reunoista, siksi ne teki mieli pelastaa takaisin käyttöön!

rikkinäiset paljasjalkakengät

Ensin selvitin ehjemmän läpän avulla läpän muotoa ja leikkasin nahkapalasista läpän muotoa jäljettelevät kappaleet. Nämä nahkapalat on verhoomon ylijäämää. Kiinnitin nahkapalat läppien päälle klipsuilla ja ompelin nahkaneulalla ja kaksinkertaisella langalla nahkat kiinni. Kengän läppä oli todella paksu, joten ompeleminen oli melko työlästä. Ompelukoneen neulan alle läppä ei yltänyt. Saumat olisi voinut ompeluttaa toki myös suutarilla, mutta itse halusin tällä kertaa testata, mihin asti omat taidot yltää.

nahkaläpän ompelu

Ompelun jälkeen levitin nahkaliimaa repaleisen läpän ja nahkan väliin. Tuo pureskeltu vanha läppä jäi siis tukemaan nahkaista osaa. Ja lopuksi kengät saivat uudet nauhat. Vähän jännittää, miten tämä korjaus kestää, sillä onhan kengän läppä aika kovalla koetuksella, mutta eihän sitä voi tietää, ellei kokeile! Ainakin todennäköisemmin nämä nyt tulee käyttöön kuin koiran käsitteleminä.

nahkaliima

Ja tässä ne nyt on, takaisin käyttöön pääsevät kengät!

korjatut paljasjalkakengät

Jos käytetyt (tai miksei uudetkin) paljasjalkakengät kiinnostavat, kannattaa tutustua Askeltamon verkkokauppaan. Askeltamon kivijalkakaupan löydät Mikkelistä osoitteesta Mannerheimintie 12, Matkahuoltoa vastapäätä, samoista tiloista, missä toimii Kuplas -second hand.

Koodilla sormustin15 saat 15% alennuksen Askeltamon käytetyistä kengistä. Alekoodi on voimassa 9.8-13.8.2023 

Anni

instagram | facebook

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X