Painetut sirkuslakanat

Lasten peitot ja tyynyt ovat mystinen asia. Meille on kotiutunut kolme lasten peittoa, jotka kaikki ovat keskenään eri kokoisia. Tyynyliinatkaan eivät tahdo olla samankokoisia kuin tyynyt. Hämmästyin, kun (samaa kuosiakin olevat) Finlaysonin vauvatyyny ja vauvalakanasetti eivät sopineet yhteen, tyynyliina oli auttamattomasti liian pieni tyynylle. Täytyy tehdä siis itse.

Een huoneen verhot ovat Sirkus-puuvilla paapiilta. Halusin verhoihin sopivat lakanat. Lakanakangasta olen perinyt sekä mummon että äidin varastoista (projektit näemmä ovat jääneet joskus kesken myös minua edeltävillä sukupolvilla – miten lohdullista). Jäljensin Sirkus-kankaan sirkusteltan sabluunaksi silkkipainoon, kohdistin kuviota merkkilangoin, painoin ja sain raikkaan sirkuslakanakankaan aikaan. Vinkki kankaanpainoon (jonka sain opiskelukaveriltani Siniltä): silkkipainon sabluunaksi käy oikein hyvin tulostuspaperin käärepaperi. Ei siis tarvitse lähteä piirtoheitinkalvo- tai litoposterikauppaan. Tuo tulostuspaperin käärepaperi toimi todella hyvin ja kesti monet painot ihan ehjänä! Lisävinkit voisin antaa tämän projektin perusteella: tee pöydällä. Meillä ei ole kotona riittävän isoa pöytää ja päädyin lattialle, missä on aina omat kommervenkkinsä. Toiseksi sulje kissa jonnekin projektin ajaksi. Kissanomistajat tietänevät, mitä tarkoitan.

Kankaanpainanta on niin hullun kivaa! Olisin voinut sirkustelttailla koko huushollin samoin tein! Sitten hurrur ommellen. Samalla signeerasin lappuineni. Tyynyliinan tein hotelli-/sairaalatyyliin vain yksinkertaiseksi pussiksi, jonka saan taiteltua minkä kokoisen tyynyn ympärille tahansa. Tykkään kokonaisuudesta ja hienosti sopii yksi yhteen kaikki!

Sirkusterveisin, Anni

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Aivan ihastuttavat lakanat ja täydentää lastenhuoneen sisustuksen kauniisti. Sä vaan osaat! 🙂

Avatar

Onpas kivat! Onko teidän kissalla nyt vatsassaan sirkustelttatatuointi? 😉

Avatar

Kaunis ja raikas kokonaisuus, tosi hyvä idea! 🙂

Avatar

Onpa kiva idea tehdä omat, yhteensopivat petivaatteet

Avatar

Todella hyvännäköinen kuosi!

Avatar

Aivan ihanat!

Avatar

Iloisen raikkaat lakanat ja sopivat tosiaan hyvin yhteen verhojen kanssa. Painamishomma oli varmasti kivaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä