sormustin - Banneri

Olen taannoin ylistänyt sekä hameen että paidan peruskaavaa. Housutkin tein, mutta sehän olikin mutkikkaampi homma. Olisi pitänyt kuvata koko pahuksen prosessi, niin monivaiheinen se oli. Ensin kaava, sitten protohousut, sitten tsiljoona korjausta (kaava tuhannen palasina ja teippiä kaksi rullaa), sitten uudet protohousut ja sitten vähän vielä korjausta, sitten kuosittelua, kuosittelun protohousut ja vielä vähän korjauksia. No jos olisin tämän kuviksi pukenut, harmittaisi ehkä koko prosessi. Mutta nyt on mustat timmit ja istuvat housut ja se on parasta peruskaavan perinpohjaisessa käytössä – vaate oikeasti istuu. Ei ole viiksiä haaroissa, ei löpötä pyllystä, ei pullota edestä. Nyt kaikki kaupasta ostetut housut näyttääkin huonosti istuvilta. Joskin nämä ovat niin istuvat, että näillä housuilla ei lähdetä syömään ravintolaan, hehe. Housut menee virallisesti paitapuseron kanssa, rennommin ompelemani trikoopaidan kanssa (sekin oli murheenkryyni raitojen kohdistamisineen, mutta valmiina aika kiva rypytettyine hihoineen ja avonaisine selkineen). Monikäyttöisyys kunniaan!

Kesäaatoksin, Anni

Kommentit (4)

Hyvin istuvat kangasvaatteet ovat ihan yhtä mukavia päällä kuin joustavat trikoovaatteetkin, itsekin pitäisi päivittää nuo peruskaavat 🙂

Olet oikeassa! Hyvin istuvat! Pitäisköhän itsekin kaivaa omat peruskaavat ja alkaa mittoja tarkistamaan. En ole vuosiin niitä käyttänytkään, mutta tallessa ovat. Jos mitat ovat paljon muuttuneet, pitää piirtää uudet. Tämä innosti, kiitos sinulle!

Kiva, jos innosti! Minusta on tullut suuri peruskaavan fanittaja!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X