sormustin - Banneri

Peruskaavan ylistys numero kaksi. Numero yksihän oli tuo edellinen postaus, villahame nahkan kera. Kakkonen on paitapusero. Paidan peruskaavan teko ei ollut yhtä helppoa ja yksinkertaista kuin hameen, mutta siitäkin saatiin kelvollinen. Kuosittelin oman paitani löysähköksi ja rennoksi mutta viralliseksi. Muuntautumiskykyinen vaate on paras vaate: mustien housujen kanssa menisi vaikka juhlaan, lipokkaat jalassa ja ylin nappi auki paita menee rennommin arjessa. Lemppariyksityiskohtani ovat takana oleva 12 cm laskos sekä kalvosimen korvaava järjestely: hihassa on vain päärme ja päärmeessä nappi, jonka vieressä kaksi napinläpeä, joilla paidan hihan saa kiinni. Tykkään myös tikkaamattomasta piilonapituskaitaleesta. Sama linja on kauluksessa ja takamuotokaitaleessa, niissäkään ei ole tikkauksia. On se niin nätti että ai ettttä!

 

Olen tähän mennessä käyttänyt aina elastaanipitoisia ja trikoisia vaatteita. Nehän nyt ovatkin luonnollinen vaihtoehto, kun kaupassa ei tahdo olla muuta – ei ihme, sillä venyvä vaate saadaan istumaan kenen päälle tahansa. Nyt alan kuitenkin kääntyä kudottujen kankaiden ja oman peruskaavan puoleen. Vaatteet istuvat päälle kuin hanska, saa oman näköistä, kangas kestää paremmin kuin pesusta suivaantuva elastaani ja vaate istuu sen takia, että se istuu eikä sen takia, että se venyy. Kaunista ja ihanaa. Voin vain toivoa, että kesä olisi vähän rennompi kuin aivan järjetön takana oleva vuosi (85 opintopistettä ja lisää on tulossa), niin ehtisi antaa luovuudellekin aikaa ja tilaa.

Voimaa keskiviikkoon, sieltä se viikonloppu hiipii esiin!

Anni

Kommentit (12)

Todella upea paita! Ite tykkään kanssa juuri noista joustamattomista kankaista, ne on jotenki superryhdikkäitä!

Mikä opiskelutahti. Vau! 🙂 Peruskaavat ovat kyllä ällityttävä juttu. 🙂 Pitäisi varmaan joku kerta ottaa ja piirtää omat uudelleen.

Mä tykkään myös joustamattomista kankaista. Erityisesti farkuissa elastaanittomuus on parasta <3 Naisille ei vaan enää ole juurikaan valikoimaa tällä kriteerillä. (Mutta olen kyllä vahvasti elastaanitrikoopaitaihminen.) Paitasi on ihana. Ottaisin tuollaisen milloin tahansa.

Joo siis elastaanittomia kankaita oli todella vähän kaupassa eikä elastaanitonta farkkukangasta tahdo löytyä mistään! Ihan hassua!

Kiitos 🙂

Upea paita ja hyvä teksti! Omilla mitoilla tehdyt peruskaavat on parasta mitä ompelevalla ihmisellä voi olla – koskahan saisin omani päivitettyä nykyisiin mittoihin 😉

Peruskaava on ihana!

Se on Unikuu vastalaskos 😀

Ei mutta tyylikäs on 🙂

tää näyttää tosi hyvältä. ehkä voisin kokeilla trikoisena tuollaista missä on selässä tollanen hieno liehuke 🙂 kato, termistö hallussa. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X