sormustin - Banneri

Sanoin ukkokullalleni ”tahdon” pian 11 vuotta sitten. Vaikka naimisiin on menty kerran, on nimettömässäni ollut yhteensä kuusi eri sormusta. Jokaisella sormuksella on tarinansa ja jokainen niistä on juhlistanut omaa asiaansa – yksi kihlautumista, toinen avioitumista, kolmas esikoisen vauvavuodesta selviytymistä ja niin edelleen. Välillä nimettömässäni on kolme sormusta, välillä yksi – vaihtelen sormuksia aika usein ja tunteella. Nyt oli uuden, seitsemännen sormuksen aika – tällä kertaa uuden sormuksen sai myös mieheni. Nimettömiin sujautettiin tällä kertaa puinen sormus.

Sormus on aina enemmän kuin nätti

Sormusvalintaan on aina vaikuttanut jokin muukin seikka kuin ulkonäkö, mm. vihkisormukseni on isoisoäitini vanha. Sormuksen pitää siis olla enemmän kuin nätti. Monesti sormus on ollut suomalaista käsityötä ja niin myös tällä seitsemännellä kerralla. Ensimmäinen kimmoke uusille sormuksille nousi siitä, ettei mieheni sormus ollut enää hänelle sopiva. Toki sormuksia voi aina pienentää, mutta vaihtelukin virkistää, siksi aloimme harkita uusia sormuksia meille molemmille. Mieheni tykkää samoilla metsissä, metsästää ja kalastaa kaikessa hiljaisuudessa. Niinpä heräsi ajatus puisista sormuksista, jotka henkivät luonnonläheisyyttä.

Design by Paretskoi on uusi puisia sormuksia valmistava suomalainen yritys. Tarjolla olevista puulaaduista päädyimme visakoivuun, joka on puulajina kaunis ja eläväinen ja siinä näkyy elämän jälki, niin kuin meissäkin. Tarjolla olisi ollut myös erilaisia kivi- tai metalliupotuksia sormuksiin, mutta halusimme ihan simppelit sormukset.

Puista sormusta pitää kohdella hellästi

Puiset sormukset valmistuvat Savossa bentwood-menetelmällä. Menetelmässä sormus tehdään ohuesta puuviilusta. Puinen sormus on kaunis ja eläväpintainen. Vedenpitävä lakkaus suojelee puumateriaalia. Kuitenkin sormuksen käytössä tulee ottaa huomioon, että puu on metallia hauraampi materiaali. Salille mennessä sormus kannattaa jättää pois kuten muulloinkin iskuille altistuessa. Sormus tulisi ottaa pois myös uidessa, saunoessa sekä suihkussa. Myös kemikaaleille, kuten kynsilakanpoistoaineelle, altistumista kannattaa välttää. Jos sormus vaurioituu pahasti, lupaa Design by Paretskoi valmistaa uuden sormuksen puoleen hintaan, kunhan vain lähettää vaurioituneen sormuksen heille malliksi.

puinen sormus visakoivusta

Puinen sormus on kevyt ja pehmeä

Tykkään valtavasti puisen sormuksen elävästä pinnasta. Puunsyyt erottuvat kauniisti ja visakoivu kiiltelee sievästi. Sormus tuntuu todella pehmeältä ja kevyeltä kädessä. Myös mieheni pitää sormuksesta, sillä se muistuttaa luonnosta. Hän myös sanoi puisen sormuksen peittoavan metallisen mennen tullen, niin mukavalta se tuntuu. Itseäni puisessa sormuksessa eniten arveluttaa se, miten ne kestävät meidän elämää, sillä olemme tekeväisiä ihmisiä emmekä varmasti muista ottaa aina sormusta pois. Toisaalta tykkään, että elämä sää näkyä eikä pienet kolhut sormuksen pinnassa haittaa. Toistaiseksi niiltä on kuitenkin vältytty eikä sormus tai sen lakkapinta ole ollut moksiskaan pihan lapiohommista tai pikkunikkaroinneista.

 

Koodilla ANNI20 saat 20 % alennusta Design by Paretskoi -verkkokaupasta. Alennuskoodi on voimassa heinäkuun 2020 loppuun saakka.

 

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X