sormustin - Banneri
pupu tupsu avaimenperä

Elokuussa on kutkuttava tunnelma! Uudet kynät ja kumit penaalissa palataan takaisin koulun pihalle perhosia vatsassa. Joskus syksyyn kuuluu myös uuden repun hankinta, mutta me ajateltiin pärjätä hyvin toinenkin vuosi samalla repulla, vaikka se kovassa kulutuksessa onkin ollut. Pientä piristystä halusin kuitenkin tehdä Een reppuun ylläriksi. Syntyi pupu-tupsu-avaimenperä, sillä mikä olisikaan ihanampaa kuin pehmoinen tupsu, puhumattakaan ihanista pupuista!

Erilaiset tupsut ovat olleet jo tovin suosittuja niin pipoissa kuin asusteinakin. Turkistupsu on todella helppo tehdä itse, eikä itse tehdyn tupsun hintakaan päätä huimaa. Ohjeeni tupsuun löytyy täältä.  Nyt lisäsin tupsuun korvat sekä avainrenkaan, jotta tupsun saa avaimiin tai vaikka repun vetoketjuun kiinni.

pupu tupsu avaimenperä ohje

Näin valmistuu pupu-avaimenperä

tarvikkeet pupu-avaimenperään

Tarvitset

Tekoturkista 15 x 15 cm palan

Tekonahkaa korviin

Vanua

Avainrenkaan, jossa pieni pätkä ketjua

Neulan ja lankaa

 

Pupun kaavan voit tulostaa TÄSTÄ

  1. Tulosta kaava pupun korviin. Leikkaa korvat tekonahkasta kahdesti. Saumanvarat ovat mukana kaavassa. Asettele korvakappaleet nurjat puolet vastakkain ja ompele korvien ympäri muutaman millin päästä reunasta. Älä kuitenkaan ompele kappaleen alalaitaa. Jos tekonahka on kovin nahkeaa, käytä ompelun apuna teflon-jalkaa. Täytä korvat vanulla.
  2. Piirrä tekoturkiskappaleen keskelle halkaisijaltaan 10-12 cm oleva ympyrä. Aseta korvakappale siten, että korvien väli asettuu ympyrälle tai hieman sen yläpuolelle. Ompele korvakappale alareunastaan kiinni pienin pistoin tekoturkiskappaleeseen.työvaihe pupu tupsu avaimenperä
  3. Ompele harsimalla ympyrää pitkin. Lopuksi jätä neula ja lanka oikealle puolelle ja kiristä kangas tupsuksi. Työnnä kiristäessä kappaleen reunat tupsun sisälle. Näin reunat toimivat tupsun täytteenä. Kun tupsu on muodostunut, ompele vielä muutama pisto reunasta reunaan, jotta varmasti tupsu pysyy muodossaan. Ompele myös avainlenkin ketjun viimeinen lenkki kiinni tupsuun korvien lähelle.

Mikäli  haluat pupun sijaan tehdä kissa-avaimenperän, lyhennä korvia lyhyemmiksi. (Itse asiassa kissaversio oli ensimmäinen, epäonnistunut pupuversio… Korvien todella täytyy olla pitkät, jotta ne erottuvat turkiksen joukosta!)

kissa-avaimenperä ja pupu-avaimenperä

Ee tykkäsi kovasti avaimenperistään, niin ovat pehmeät, somat pallerot. Leikki lähti näillä heti käyntiin!

 

Jos kaipaat lisää syksyaiheisia käsityöohjevinkkejä, ota seurantaan sormustimen facebook-sivu. Siellä olen vinkkaillut nyt elokuun ajan joka päivä uuden ohjeen inspiraatioksi syksyyn! Jos tykkäät käyttää mieluummin instagramia, löydät instagramini tästä.

 

Ihanaa koulun alkuun valmistautumista!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X