sormustin - Banneri

Huomasin tässä taannoin, että ihmiset (minä mukaan lukien) kiinnittävät aivan liian vähän huomiota muiden ihmisten ilostuttamiseen. Havaintoani on tässä lapsen saamisen myötä korostanut se, että kun eräs ystäväni pyyteettömästi on antanut ja järjestänyt minulle lastenhoitotarvikkeita ja lastenvaatteita, olen ollut ällikällä lyöty. Huomasin myös, että kun sain osakseni hyväsydämistä apua, olen halunnut antaa sitä myös eteenpäin. Toivon, että minulta kädenojennuksen saaneet antavat sen ojennuksen edelleen eteenpäin. Näin ilon ja kiitollisuuden määrä voisi lisääntyä eksponentiaalisesti!

Tarvitsin kuitenkin ilostuttamismuistutusta. Minulla on aivan ihana mies, jolle aivan liian usein väsymyksissäni kiukuttelen ja valitan ihan epäolennaisista asioista. Halusin katkaista kierteen ja lähteä ilosta ja kiitollisuudesta käsin. Ompelin pienen pussin, johon kirjoitin you are my favourite thing, vähän niin kuin raindrops and roses -kappaletta mukaillen. Tätä pussia sitten täytän aina aika ajoin pienillä mieheni mieltä ylentävillä asioilla.

Tänään päätin turhautumisen ja telkkarin ääreen taantumisen sijaan tarttua haravan varteen (mikä taitaa olla vapaaehtoistoimintana kerrostaloyhtiöissä suht harvinaista). Tulin niin hyvälle mielelle haravoinnista, että ajattelin antaa muutaman hyvän syyn, miksi teidänkin kannattaisi tehdä niin:

1. Itse tulee hyvälle mielelle, kun saa raitista ilmaa ja hyötyliikuntaa. Myös oman työn jäljen näkeminen ilostuttaa.

2. Lapsi tulee hyvälle mielelle, kun pääsee leikkipuistoon samalla leikkimään. Vanhempi lapsi olisi nauttinut myös lehtikasoista.

3. Huoltomies tulee hyvälle mielelle, kun huomaa, että osa hänen päivän töistään on jo tehty (meillä on niin huiput huoltomiehet, että tämän kohdan toteutan hyvin mielelläni).

4. Rappumme väki tulee hyvälle mielelle, kun huoltomiehen lehtipuhallin ulisee vähän vähemmän aikaa meidän rappumme kohdalla (sen tietysti haravoin ensimmäiseksi).

 

Mitäpä muutakaan nyt voisi toivottaa kuin 

hyvää mieltä viikon keskelle!

Anni 

ps. Käykää ihmeessä lukemassa hyvin mieltä ylentävä juttu käsitöiden hyödyllisyydestä -> http://yle.fi/uutiset/kasityon_pitaisi_olla_ihmisoikeus/6852988

Kommentit (2)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X