sormustin - Banneri

Syksy kirpsakoituu, ulkoa tulee sisälle punaisia poskia. Niin se vaan talvi tulee. Vaikka en talvesta kamalasti välitä (se pimeys, kylmyys ja kaikki ottavat aina liian tiukan yliotteen minusta), on mukavaa neuloa lämpimänä pitäviä asusteita ja erityisesti pukea ne päälleen. Juuri sopivasti Mehukekkereiden Veera kaipaili testineulojia Raiteet-pipolleen ja minäpä testineuloin. Mikä parasta, pipoon löytyi aivan mahtava lanka – vaikka kuvassa se näyttääkin vain tavalliselta harmaalta langalta.

Kukkasipulit pääsivät ennen istuttamistaan mukaan kuvaan istutuspipon kanssa.

Kävimme perheellä Tallinnassa kuukausi sitten ja Karnaluksista etsin pipoon sopivaa lankaa. Paljon oli tarjontaa, mutta mikään ei kuitenkaan napannut, kunnes silmiini osui tuttu vihreäpohjainen merkki, GOTS-sertifikaatti. Olen avannut tekstiileissä näkyvien merkkien ja sertifikaattien viidakkoa tässä postauksessa, mutta kertaus on opintojen äiti. Tuo vyötteessä näkyvä pyöreä valko-vihreä merkki on siis GOTS-sertifikaatti, joka on laaja eettisyyden ja ekologisuuden sertifikaatti. GOTS on mainio sertifikaatti erityisesti siksi, että se kattaa koko tuotantoprosessin. Lankojen kohdalla en ole nähnyt tähän mennessä kuin luomu- ja öko-tex-merkintöjä, joten tämä oli todella kiva uusi tuulahdus. Tällaisena aikana, kun tuotetaan niin materiaaleja kuin valmiita tekstiilejäkin hurjalla tahdilla, epäilyttävissä olosuhteissa, laadusta ja eettisyydestä tinkien, on tällaiset sertifikaatit ja merkinnät entistäkin tärkeämpiä. Minulle on tärkeää, että tiedän ostamani materiaalin kunnioittavan tätä luotua maailmaa. Austermannin Biola-langassa on 70% villaa ja 30% alpakkaa. Lanka on tunnultaan sileää ja pehmoista. Vaikka olen useimmille langoille herkkä ja kutisen villasta helposti, tämä lanka ei kutita hikistäkään otsaani vasten.

GOTS-sertifikaatti takaa langan eettisyyden ja ekologisuuden.

Koska lanka oli paksumpaa kuin ohjeen lanka, tein pipon pienimmällä koolla ja hieman korkeudesta rajaten. Piposta tuli aivan mainio, istuu päähän sopivasti ja lämmittää ihanasti. Raiteet-pipon kuvio tuo juuri sopivasti särmää ja eloa tasaisen harmaaseen pipoon. Raiteet-malli oli muutenkin joutuisa ja kiva neuloa. Raiteet-pipon ohjeen voi ostaa Ravelrystä.

Pipo valmistui parahiksi alkaneille kylmille. Harmaa on lämmin ja pehmoinen väri.

Pysykää lämpiminä ja nauttikaa kuulaista syyspäivistä!

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X