sormustin - Banneri

Rakastan erilaisia käsitöihin liittyviä kisailuja ja haasteita, etenkin jos siinä kisataan pääsääntöisesti omaa itseä vastaan tai ei tarvitse ottaa oikeita paineita itse kisailusta. Yllätysmateriaalia sisältäviin haasteisiin osallistun kuitenkin todella harvoin, koska en halua varastoihini sellaista materiaalia, jota en muutenkin hankkisi. Tein kesän alussa poikkeuksen tilatessani Verson puodin ompelukerhokangasta, sillä tiesin kuosin olevan Sokrun käsialaa. Nyt päätin uhmata harmaata syksyä ja haastaa itseäni taas, sillä yllätyskangasta tarjosi tällä kertaa kukkaisia printtejä tehtaileva Nuppu Print Company.

Tiesin, että paketista paljastuisi jotain kukkaisaa, kukat kun ovat Nuppu Printin juttu. Haaveilin vaatetuskankaasta ja siitä vaikkapa itselle jouluisaa mekkoa tai sitten tyttärelle jotain. Mutta ei, paketista paljastuikin paksua panama-kangasta. Tästä ei ommeltaisi vaatteita. Tämä huutaa laukkua. Pinterestiä selattuani edes ja takas en päässyt yhdestä laukkumallista eroon. Laukkumallista teki kiinnostavan se, että laukkua pystyisi käyttämään myös reppuna. Mikäs sen mukavampaa kuin kiepauttaa raskaaksi käynyt laukku repuksi ja pistää selkään! Ohjekin olisi ollut, tosin venäjäksi, mutta koska venäjä ei taivu mitenkään päin, kävin salapoliisihommiin.

Avainsana tyylikkääseen laukkulopputulokseen on kankaiden tukeminen kunnolla. Niinpä tuin jämäkän panaman kuin myös vuorikankaan. Vuorina käytin vuosia sitten liukuvärjäämääni lakanakangasta. Vuori vaalenee alaspäin, joten laukun pohjaltakin erottaa siellä piileskelevät tavarat. Magneettinappi on Mikkelin Iloisesta langasta ja olkaimina käyttämäni naru vuosia kaapissani lojunutta. Vaikka laukku näyttää simppeliltä tehdä, piti ompelujärjestystä pähkäillä hetki jos toinenkin, jotta näkyviin ei jäisi rumia saumoja. Lopulta laukku valmistui joutuisasti. Nyt järjestyksen hahmottaessani tekisi mieli toinenkin ommella, mutta enpä taida joutaa, sillä joulupukin töihin pitää palata.

Ehkä kukikas reppu tuo hieman iloa tähän harmaaseen marraskuuhun. Ja hei, kohta on kolmannes siitä vuoden tylsimmästä kuukaudesta takanapäin ja pian vietetään valon juhlaa.

Rentouttavaa viikonloppua!

Anni

Kommentit (4)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X