Säilöntää
Viime viikot ovat kuluneet mökkiraksalla lautoja maalaten ja hieman myös maaseudun antimista nauttien. Sen lisäksi, että lapsen kanssa saimme kerätyksi (lue: minä kerään ja lapsi seisoo vieressä suu auki) muutamat litrat mustikkaa ja metsävadelmaa, löysin sisäisen marttani ja säilöin kaikenlaista vanhempieni puutarhasta. Mangoldipenkistä napsaisin mukaan aimokimpun, keitin lehtiä pari minuuttia, soseutin ja jäädytin jääpalavuoassa mangoldisoseen lettuja, keittoja ja pannareita varten. Raparperipenkkiä tyhjensin mehuiksi pulloihin. Mustaviinimarjan lehdet taas antoivat arominsa louhisaarijuomalle. Hyvin avokätinen avomaakurkkuviljelmä tarjosi antimensa maustekurkkuihin. Isäni sanoin:
Kun kesällä ahertaa jaksaa, niin talvella suu sitten napsaa.
Nyt on mieletön diy-vimma! Palataan taas!
Anni
Jaa oma kokemuksesi