sormustin - Banneri

Kun tammikuun puoliväli on taitettu, alkaa mielessä pyöriä jo ihanat ystävänpäivä-jutut! Minusta ystävänpäivänä on ihana ilahduttaa ystäviä (jos vain suinkin muistan 😀 ). Yksi lemppari-ystävänpäiväaskarteluistani on kirjotut sydän-kortit – tulostettavan mallin löydät täältä –, joita olenkin tehnyt monen lapsiryhmän kanssa. Pienet hyödylliset ja kuluvat lahjat ovat myös kivoja lahjoja annettavaksi.  Valmismassasta tehty saippua on helppo askartelu ja sopii hyvin vaikkapa lapsen kanssa tehtäväksi. Nämä saippuatarvikkeet on Limepopista, mistä saippuamassaa saa kilotavaranakin. Näitä sydän-saippuoita teki yhdeksänvuotiaani joulun alla joululahjaksi opeille ja kavereille, mutta tällainen on ihana ystävänpäivälahjaksikin.

saippua valmismassa sydän

Näin valmistuu sydän-saippua

Tarvitset

  • Valkoista saippuamassaa
  • Kirkasta saippuamassaa
  • Saippuaväriä
  • Mikronkestävä astia
  • Sydän-silikonimuotti
  • Neliskanttinen silikonimuotti
  • Taikapähkinävettä

 

Pilko valkoista saippuamassaa pieniksi paloiksi ja laita mikronkestävään astiaan. Tarkista saippuasi sulatusohje – käyttämäni saippuamassa suli hyvin, kun pidin saippuaa mikrossa 15 sekunnin pätkissä ja sekoitin välillä. Varo kiehuttamasta massaa liikaa. Kun saippuamassa on sulanut, lisää siihen saippuaväriä. Kaada massa sydän-silikonimuotteihin ja anna saippuoiden jähmettyä. Laita jähmettyneet sydän-saippuapalat isomman silikonimuotin pohjalle. Itse sivelin siveltimellä saippuan päälle hieman taikapähkinävettä, minkä pitäisi estää se, että saippua lohkeaisi eri kerrosten väliltä. Sulata kirkas saippuamassa ja valuta se sydämien päälle muottiin.

sydän saippua ohje sydän saippua ohje

Muottina voi käyttää myös vaikka maitopurkkia tai muita pieniä astioita, josta saippuan saa työnnettyä pois siististi.

Saippuamassaan voi lisätä myös vaikkapa kosmetiikkaan tarkoitettua muovitonta eko-glitteriä tai miksei kuivattuja kukkiakin – tosin kuivattuja kukkia lisätessä on hyvä muistaa, että kukkien värit usein muuttuvat saippuassa (itseltäni löytyy puna-siniseksi tarkoitettu saippua, joka onkin nyt ruskean harmahtava…) Ennen lahjaksi antamista leikkasin vielä epätasaisuudet ja tekemisen tuoksinassa muodostuneet pahimmat kuplat pois saippuan pinnasta.

saippua valmismassa ohje

Saippua-askarteleminen on nopeaa ja helppoa ja 9-vee tykkäsi tästä kovasti. Saippua-askartelut ovat olleet suosittuja myös lapsiryhmien kanssa tehdessä, silloin olemme usein piilottaneet saippuan sisään erilaisia pieniä muovileluja, jotka paljastuvat hiljalleen käsiä pestessä.

 

Mukavia saippuahetkiä!

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X