sormustin - Banneri

Minulla on tänä keväänä ollut villasukkatehdas pystyssä, sillä olen halunnut neuloa lasten tärkeille aikuisille, jotka on täytynyt hyvästellä tänä keväänä, villasukat. Villasukat eivät ole saaneet olla liian työläitä, koska sitten projekti olisi varmasti jäänyt kesken. Yhteen pakettiin meni sukat, jotka ovat Niina Laitisen käsialaa. Ohjetta muokkaamalla sukista sai nopeasti valmistuvaa mallia olevat.

Soulmates III villasukat

Niina Laitisen Soulmates III oli helppo muistaa ulkoa

Kun olen villasukkamallia vailla, yleensä ensimmäisenä selaan Niina Laitisen villasukkakirjat ja yleensä sieltä löytyy heti joku kiva malli. Tein talvemmalla Laitisen Kaiho-sukat. Niistä tuli kauniit, mutta ne olivat yllättävän työläät tehdä, kun piti olla tarkkana, millainen palmikkonosto tulee milläkin kerroksella. Näihin sukkiin valitsin kuvioksi Villasukkien uusi vuosi -kirjasta Soulmates III – kaavion ja yhdistin sen perussukkiin. Kuvio oli helppo oppia ulkoa. Oma helpotuksensa tuli toki siitäkin, että sukkia ei neulota peilikuvana, vaan sukkapariin neulotaan kaksi samanlaista sukkaa.

Niina Laitisen Soulmates III villasukat

Paksumpi lanka vie tehoa kuviolta

Usein tartun 3,5 cubics-puikkoihini ja kuusisäikeiseen villalankaan. Se on lemppari-komboni, sillä sillä saa nopeasti valmista. Kuitenkin kun vertaan näiden sukkien kuviota kirjan mallikuvaan, onhan tuo ohuemmalla langalla ja kokoa pienemmillä puikoilla neulottu sukka siistimpi ja runollisempi. Ehkä otan jossain vaiheessa työn alle ohuemmat puikot ja opettelen ohuempienkin sukkien teon. Kauniit näistä silti tuli.

Niina Laitisen Soulmates III villasukat

Juuri nyt ei ole puikoilla mitään (paitsi ikuisuusprojekti-villahousut, ja ne ei kiinnosta sitten yhtään). Ihan hassu olo tulee tästä projektittomuudesta – pitänee etsiä puikoille pian jotain uutta!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X