sormustin - Banneri

Rakastan lasten synttäreitä, vaikka ne vähän stressaavatkin. Yleensä meidän synttäreillä on jokin teema ja tänä vuonna seitsemän vuotta täyttävä keskimmäiseni toivoi teemaksi Star wars -teemaa. Olen monena vuonna pitänyt aarrejahteja, mutta tällä kertaa ajattelin aktiviteeteiksi jotain muuta. Viime vuosien synttärijutuista voit lukea lisää täältä.

star wars -viiri

Tulostetut Star wars -koristeet

Lähdin luomaan teemaa ihan ensimmäiseksi koristeista. Tulostin Star wars -viiriin kuvat täältä. Seuraavaksi tulostin ihmisen kokoisen Stormtrooperin täältä. Tämän teippaamisessa kesti oma tovinsa, mutta tämä oli hauska ja lapsia viihdyttänyt lisä seinällä.

tulostettu stormtrooper

Pöydän antimet koristeltiin täältä tulostetuilla Darth Vaderin ja Stormtroopereiden kuvilla. Kuvassa näkyy meidän klassikko-kakuksi muodostunut donitsikakku: hirmuna donitseja ja yhteen ne kynttilät. Sitten kynttilöitä puhaltaessa saa donitsin omalle lautaselle, niin ei tule puhallettua kaikkien muidenkin kakkupaloihin 😀

Star wars -synttärit

Rakenna droidi, sokko-Yoda ja vesi-ilmapallot

Netistä löytyi paljon erilaisia Star wars -aktiviteetteja ja niitä tarjosin synttärisankarille. Hän valitsi ensimmäiseksi aktiviteetiksi oman droidin rakentamisen. Valmiit tulostettavat pohjat droideihin löytyivät täältä. Tämä veikin lapset aivan mennessään – niin tytöt kuin pojatkin.

droidi-askartelu

Seuraavaksi aloimme rakentaa Yodaa sokkona. Leikkasin osat kartongista. Kukin sai laittaa omalla vuorollaan osan päästä varpaisiin ja lopuksi Yodan käteen valomiekka. Tämä oli lapsista vallan hauskaa! Laitoimme osat kiinni sinitarralla, niin tätä pääsee leikimään toistekin.

Yoda sokkona

Tässä näkyy paremmin leikkaamani osat Yodalle. Ei nyt aivan näköinen, mutta lapsille ihan riittävän lähelle 😀

yoda sokko

Syömisherkuttelujen jälkeen oli vapaalle leikille oma hetkensä. Olin varannut I spy- ja väritystehtäviä Star wars-henkeen, mutta niiden pariin ei kukaan asettunut, vaan leikki vei mennessään. Hieman ennen kotiinlähtöaikaa mentiinkin ulos. Olin laittanut autotallin oveen sinitarralla kiinni yhden Darth vaderin sekä neljä Stormtrooperia. Sitten näitä käytiin heittämään vesi-ilmapalloilla. Voi miten hauskaa tämä lapsista olikin! Jotain jännää siinä vesipallon rikki lätkähtämisessä on! Lapset jaksoivat jonottaa, hurrata toisilleen ja innoissaan odottivat omaa vuoroaan. Tässä Darth Vader olikin saanut jo pahemmin osumaa.

vesi-ilmapallon heittoa

Jäätelöt ohjelmanumeroksi

Loistava, mihin tahansa teemaan sopiva, ohjelmanumero oli jäätelöt! Olin varannut erilaisia jätskejä, strösseleitä ja kastiketta sekä marenkeja. Näistä sitten kokosin lasten toiveiden mukaan jätskiannoksia.

jäätelökioski

Ainoa Star wars -aiheinen herkku oli valomiekka-suklaatikut. Sulatin candy meltsejä ja dippasin suolatikkuja niihin. Tällä kertaa tuli vain punaisia valomiekkoja, ehkä seuraavalla kerralla voisi olla vihreitäkin.

valomiekka-suolatikut

Synttäreistä jäi hyvä mieli ja kaikki sujui mainiosti! Riittävästi oli ohjelmaa ja myös vapaata leikkiaikaa. Katsotaan, millaisen teeman ympärille seuraavat synttärit rakentuvat!

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X