sormustin - Banneri

Takaisin kouluun! Miten ihanaa! Vaikka koronan pelko toki jyskyttää takaraivossa, on tätä päivää odotettu. Koululainen on odottanut kavereiden tapaamista niin kovasti, ettei illalla tahtonut uni tulla silmään. Itse huokaisen helpotuksesta, ettei päivät enää koostu alituisesta tehtävien pariin patistamisesta ja jatkuvista keskeytyksistä omien töiden parissa. Etäkoulu-aika on ollut rankka kaikille. Opettajat tekivät suuren urakan siirtäessään opetuksen etäyhteyksiin. Vanhemmat ovat myös joutuneet venymään ja venymään vähän vielä lisää, sietämään keskeytyksiä omien etätöiden keskellä, tekemään ruokaa ja mitä nyt kaikkea. Meillä työnjako on ollut, että mies katsoo pikkupoikien perään ja minä huolehdin Een koulunkäynnin. Ekaluokkalainen tarvitsee paljon tukea ja opastusta etätehtävien parissa. Siinä ei paljon omia hommia tehdä. Mutta kyllä ovat lapsetkin venyneet ja joustaneet kovasti. Tutut rutiinit ovat muuttuneet oudoiksi, kavereita on ollut ikävä, harrastukset ovat siirtyneet videopuheluiksi tai jääneet tauolle. Isoja muutoksia pienille ihmisille.

pupukassi ja pitsipaita

Kun koulutaukoa tuli kaksi kuukautta, melkein kesäloman verran, halusin antaa Eelle pikkuisen tsemppilahjan. Me selvisimme tästä kahdesta kuukaudesta! Hän selvisi! Minäkin selvisin! On riidelty, huudettu, puhuttu, pyydetty ja annettu anteeksi. On rankkaa, kun ei saanut olla vain äiti, vaan täytyi olla myös se ope, joka patistaa hommiin, korjaa ja opettaa. On rankkaa, kun lapsi ei saa olla vain lapsi, vaan yhtäkkiä hänen pitää olla uudessa oppilaan roolissa kotona, jossa ennen on saanut leikkiä ja olla ihan rauhassa. Hankalaa sekä äidille että tyttärelle. Halusin tsempata uudenlaisen koulun uudenlaiseen alkuun, pari viikkoa vielä ennen lomia. Halusin samalla kiittää etäopetusajasta, jolloin olemme oppineet paljon toisistamme ja juhlistaa sitä, että niistä hankalistakin hetkistä selvittiin.

pupukassi

Lahjaksi ompelin uuden paidan kouluun. Pitsipaita on tehty Ottobre 6/13 Mr Bear -paitakaavan pohjalta, korvasin käänteet resoreilla. Tummanharmaa college sekä etukappaleella oleva pitsi on Nappinjasta, roosat resorit löytyivät varastoistani. Paita on pitsin ansiosta kivan tyttömäinen, mutta väritys vastapainona ”vakavampi”. Pitsipaidan seuraksi ompelin pupukassin, joka mahtuu pienen ihmisen olallekin. Vähän erilainen kuin viimeksi tekemäni pupulaukku! Tänne mahtuu helposti rahapussi ja aurinkolasit, kun lähdemme yhdessä kesällä jätskille. Kassin tekonahka on myös Nappinjasta ostettu, vaaleanpunainen vuori kangaskaappini kätköjä. Innoittajana tähän somaan pupukassiin toimi vastaavanlaisia tehtaillut @mersiar .

pitsipaita

Nyt huokaistaan vähän, kun arki on hitusen verran normaalimpaa! Kyllä se tästä!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X